19. oktober 2021
Den lille seddel på den væltede cykel er essensen af, hvad det handler om i kommunen - respekt for hinanden i fællesskabet, skriver en læser. Privatfoto
Den lille seddel på den væltede cykel er essensen af, hvad det handler om i kommunen - respekt for hinanden i fællesskabet, skriver en læser. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Tak til dig, der væltede min cykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Tak til dig, der væltede min cykel
Villabyerne - 19. september 2021 kl. 11:20
Af Martin Dahl Tonysvej 11 Charlottenlund

Først og fremmest tak til Gentofte Mødes Festivalen for jeres folkemøde for demokrati og Samtale i Byens Hus i fredags.

Jeg talte ikke deltagerne til festivalen, men syntes, at fremmødet var fint, og cyklerne stod i hvert fald tæt uden for den hvide mur ved Byens Hus.

Så tæt, at min cykel væltede, da en anden deltager stillede sin cykel. Jeg opdagede det alene, fordi jeg fandt denne lille fine seddel på min cykel efter seancen.

For mig er det essensen af, hvad det arrangement, vi havde i Byens Hus, handlede om.

At vi gennem samtale går derfra med følelsen af respekt over for hinanden i fællesskabet. Så trives vi bedre på tværs af alle aldersgrupper.

Selv var jeg til et arrangement på folkemødet om, hvordan vi kan gøre øget brug af partnerskaber mellem f.eks. idrætsforeninger, skoler eller ældreinstitutioner.

En win-win for en række eksisterende politikker: bevægelse og en times motion om dagen, trivsel, læring og det gode liv.

Vi fandt ud af, at der godt kunne arbejdes lidt videre med at gøre det lettere at få lavet disse partnerskaber. Gentofte Læring, Idræt og Velvære (Gentofte LIV) har i flere år haft en forsøgsordning med sport i skolen for 3-8 klassetrin for to folkeskoler og idrætterne fodbold, håndbold, svømning, basket og volley, som børn, forældre, lærere og sportstrænere har været meget glade for.

Denne ordning så vi gerne, at alle skoler i Gentofte kom til at få glæde af, og flere idrætter blev repræsenterede.

Man kunne også forestille sig at etablere et netværk mellem sportstrænere i foreningerne og idrætslærere i skolerne, så man stod mindre alene i det daglige arbejde inden for sit fag.

Så endnu engang tak for beskeden om cyklen - til hvem, der nu kom til at vælte min cykel.

Jeg blev meget glad for din besked. Jeg kan oplyse om, at den lille dims der faldt af, var magneten, der giver lys i lygterne. Ikke helt uvæsentligt - og det var din besked herom så sandelig heller ikke.

Rejser du til udlandet i år?
 

KONTAKT OS