24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Små virksomheders barselsmareridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Små virksomheders barselsmareridt
Villabyerne - 28. september 2021 kl. 11:03
Af Colette Brix, formand for DESA - Dansk Erhvervs- sammenslutning

Intet må små virksomheder snart bestemme selv. De kan blive lukket og slukket, hvis regeringen og Folketinget beslutter det, og med den nye barselslov, hvor mændene skal have ret til yderligere barsel, kan rigtig mange mindre virksomheder komme til at dreje nøglen om.

I hellighedens navn påberåber arbejdsmarkedets parter fromt, at der skal implementeres et af de vanvittige EU-direktiver, så man nu dikterer, hvordan barslen skal afholdes i ligestillingens tegn.

Nu har man fra de store organisationer igennem lang tid hørt på, at mænd skal tage mere barsel, så kvinderne ikke mister terræn på arbejdsmarkedet og ikke får bestyrelsesposter, ikke kommer til tops, fordi de har valgt at passe deres egne børn.

Man bliver så træt. Hvad har man tænkt sig, at en lille håndværksmester med for eksempel fire ansatte svende skal stille op, hvis to af dem går på barsel i 11 uger lige efter hinanden?

Mester skal lade hammer og høvl ligge i skurvognen i syv måneder.

Han drømmer ikke om bestyrelsesposter og bånd og stjerner, han drømmer om, at hans svende har noget at bestille, så han kan betale løn og regninger. Der er ikke en levende håndværker at få, og det har vi igennem meget lang tid fået ørerne tudet fulde af af organisationerne Dansk Erhverv og DI, så det undrer, at de også går ombord i dette barselsvanvid.

Selv et liberalt parti som Venstre falder om i barselssengen og klapper i hænderne af dette ødelæggende forslag, hvor de for en gangs skyld burde tage fat i deres slappe formand og bede ham sætte fødderne i og sige nej til ændringen af dette overflødighedshorn på bekostning af de små virksomheder.

De små virksomheder har betalt prisen under måneders nedlukning, og de troede, at de kunne komme videre, men i stedet får de en knytnæve lige i synet - det kaldes i skurvognene at pisse på folk.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

KONTAKT OS