3. august 2021
Det fælles elevråd pressede selv på for røgfri skoletid. Gentofte Kommune har vedtaget røgfri skoletid på alle skoler, og gymnasierne er fulgt med. 

Foto: Andreas Weidinger
Det fælles elevråd pressede selv på for røgfri skoletid. Gentofte Kommune har vedtaget røgfri skoletid på alle skoler, og gymnasierne er fulgt med. Foto: Andreas Weidinger
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Slut med røg blandt børn og unge i Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Slut med røg blandt børn og unge i Gentofte
Villabyerne - 26. februar 2021 kl. 11:23
Af Andreas Weidinger (K) formand for opgaveudvalget for Unges Sundhed og Trivsel

Ingen børn og unge skal starte med at ryge eller tage stoffer i Gentofte: Så enkelt er mit mål for fremtiden. Og det er faktisk ikke bare mit mål som kommunalbestyrelsesmedlem - nej det er vores unges eget ønske.

arrow Læs også: Unge om rygeforbud: "Mange får svært ved at udsætte rygebehovet en hel dag"

I opgaveudvalget for Unges Sundhed og Trivsel har vi samlet 10 borgere og fem politikere om at fastlægge en strategi for, hvordan vi arbejder for en ungekultur uden røg, stoffer og med et begrænset alkoholforbrug. Efter inddragelse af hundreder af elever, forældre og lærere i processen er anbefalinger nu klar.

I kommunalbestyrelsen har vi truffet beslutning om, at alle skoler både på og udenfor skolen er røgfri i hele skoletiden. Det samme gælder gymnasierne, der valgte at følge anbefalingen fra os.

"Men vi ser da stadig unge stå og ryge tæt ved gymnasierne", vil nogen nok sige - med god grund. Det er vigtigt at huske, at en røgfri fremtid er en langsigtet strategi, der skal gøre, at de, der starter i 7 og 8. klasse, ikke begynder at ryge i første omgang. Når man ikke starter og bliver afhængig af røg i folkeskolen, og gymnasierne også har røgfri skoletid, så vil antallet af rygere falde markant.

Anbefalingerne er mange, og nu skal de føres ud i livet. I kommunalbestyrelsen vil jeg fortsat arbejde for unges sundhed og trivsel, for når vores børn og unge har det godt, så får vi alle det bedre og mere trygt i Gentofte.

arrow Med pisk og gulerod er der sat en stopper for smøger i skoletiden
19. august 2020 kl. 16:00 Opdateret: kl. 09:42
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

KONTAKT OS