29. september 2020
Billedtekst
Billedtekst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Protester mod lokalplan 413 i Vangede overhørt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Protester mod lokalplan 413 i Vangede overhørt
Villabyerne - 08. september 2020 kl. 22:01
Af Af Hanne M. Olsen, Stolpehøj 52, st., Gentofte

De 16.000 underskrivere på protesten mod byggeri nær Charlottenlund Station burde tage en tur på den anden ("forkerte") side af Lyngbyvejen. Da få finder den vej, illustrerer jeg med et par fotos. Med byggekran og råhus på tre etager og høj tagrejsning.

Det er byggeri som erstatningsboliger for Vangedevej-bygningens ældreboliger (Villabyernes bio-grunden) på to parkeringsarealer ved den tidligere Mosegårdsskole nu Nymosehave, klos op ad Vangede Fort (fredet / bevaringsværdigt) og klemt inde mellem to børneinstitioner og få meter fra vor almene boligbebyggelse, Mosegårdsparken.

Indsigelser mod højde, placering og højt tag kunne ikke imødekommes. Det eneste, vi fik lovet mødekommet, var en omdirigering af byggeriets svære trafik i byggeperioden.

Dette har været meget svært effektueret i ugevis, så Gentofte Ejendomme har haft svært ved byggestyringens logistik. Kranvogn(e) og store færdigstøbte betonelementer blev kørt ind igennem vor smalle vej, måtte vende om foran børnehaven, bakke ud igen og køre omvejen gennem Vangede!

Hvorfor tre betonelement-lastvogne samme formiddag? Skiltning og afmærkning har været mangelfuld fra start. Forsinkede leverancer, frustrerede chauffører og beboere. Det er svært nok at være udsat for store byggerier, på 3. eller 4. år har vi også renoveringen af Vangedehuse/ Bank-Mikkelsens Vej som nærmeste nabo, og al den tunge byggeaktivets materialer og maskiner til miljøprojektet 'Mosegårdskvarteret' var også næsten på vore dørtrin (Sognevej), uden at vi havde haft vand/oversvømmelser selv.

Vi og naboerne ved Vangede station måtte også undvære P-pladser i årevis grundet fjernvarme. Vor bebyggelse er ramt af bevaringsbestemmelse på en nedgravet affaldsløsning, som kommunen selv har skubbet på for.

Forklaring? "Almenvellets dispensation"? Sådan er det bare!

Eneste ros, jeg giver: buske og brændenælder på Sognevej blev klippet, før de nåede de to meter i år.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

KONTAKT OS