7. maj 2021
Vejstøj er til stor gene i Gentofte.
Vejstøj er til stor gene i Gentofte.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Prisen for transport er høj - nemlig støj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Prisen for transport er høj - nemlig støj
Villabyerne - 13. april 2021 kl. 10:47
Af Carsten Petersen, Ordrupvej 67b, Charlottenlund
arrow Læs også: DEBAT: Gentofte efterladt på perronen

I de seneste numre af Villabyerne har flere aktører i det politiske system sat fokus på støjgener fra bilismen på bla. Lyngbyvejen. Det er prisværdigt at rejse denne diskussion, men der mangler nogle nuancer, et bredere fokus og mindst formulering af løsninger på problemet.

Støjen i kommunen er primært koncentreret om veje, der udover Lyngbyvej også omfatter Ordrupvej, Strandvejen og Jægersborg Alle. Til gengæld går mange af stikvejene fra disse hovedstrøg fri af støjgener. Det kan man forvisse sig om på hjemmesiden Dingeo. Min ejerforening var for en del år siden så fremsynet, at man isatte støjdæmpende vinduer i ejendommen. Jeg hører siden da intet til støjen fra privatbiler og lastbiler, der i en lind strøm passerer Ordrupvej på hverdage. Eneste støjkilde her er en gang imellem lyden af fly, der lander i/letter fra Kastrup- og det, synes jeg faktisk, er ret hyggeligt.

Læserbrevet nævner iøvrigt ikke de støjgener, som mange oplever ved at bo tæt på jernbanen - primært villaer - hvor S-tog og Kystbane kører fra morgen til midnat. Jeg gætter på, at man har vænnet sig til lyden - eller selv af egen drift har lydisoleret. Og forøvrigt har man nok på købstidspunktet fået et lille nedslag i prisen.

Der er en pris på alt her i livet, også stigende økonomisk vækst og den hermed afledte transport. Staten har for længst prøvet at tage ansvar gennem for eksempel stigende bilafgifter - tilsyneladende uden held. I bedste konservative ånd, må vi selv tage hånd om problemet, ved for eksempel at støjisolere, eller simpelthen ved at skifte bolig. Det kan aldrig være et statsligt ansvar!

arrow DEBAT: Færre skal plages af støj fra trafikken
22. april 2021 kl. 10:10 Opdateret: kl. 16:23
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

KONTAKT OS