28. september 2021
"Jeg er født og opvokset i kommunen og har gennem de sidste 11 år været sognepræst i Skovshoved kirke. Det er således mit sogn og min omegn, Andreas Weidinger taler om," skriver Marianne Telling i et debatindlæg om Bellevue Strand
"Jeg er født og opvokset i kommunen og har gennem de sidste 11 år været sognepræst i Skovshoved kirke. Det er således mit sogn og min omegn, Andreas Weidinger taler om," skriver Marianne Telling i et debatindlæg om Bellevue Strand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nej tak til snæversynet populisme og utryghedsskabende retorik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nej tak til snæversynet populisme og utryghedsskabende retorik
Villabyerne - 29. juli 2021 kl. 13:09
Af Marianne Telling, sognepræst, Skovshoved Kirke Damgårdsvej 30, Klampenborg

Andreas Weidinger (K) påstår, at gæster fra Københavns sydlige kommuner gør strandene utrygge for kommunens egne borgere.

arrow Læs også: DEBAT: Hvor mange er sigtet for overdrevet vandpiberygeri?

Jeg er født og opvokset i kommunen og har gennem de sidste 11 år været sognepræst i Skovshoved kirke. Det er således mit sogn og min omegn, Andreas Weidinger taler om. Og med sin retorik skaber han utryghed ved på forhånd at udpege andre mennesker som et problem. En sjældent fordomsfuld og fremmedfjendsk tale fra en konservativ politiker.

Andreas Weidinger nævner tre ting, der ifølge ham skaber utryghed: Vandpiber, høj musik og ulovlig parkering. Men ingen af de tre ting handler alene om borgere fra det sydlige København. De handler i høj grad også om Gentoftes egne borgere. Derfor må Andreas Weidingers ærinde være et andet, nemlig at så mistillid og frygt for mennesker, der ser anderledes ud.

Høj musik? Ja, overalt i de fleste kommuner. I villahaverne, i parkerne og på strandene. Gentofte Kommunes borgere er i den sammenhæng ingen undtagelse. Høj musik handler ikke om, hvor du kommer fra.

Ulovlig parkering er noget, der ifølge Weidinger skaber utryghed omkring strandene. At høre det fra en konservativ politiker i Gentofte Kommune er næsten patetisk, for det er velbeskrevet, at i forhold til parkering i kommunen hersker der i forvejen ren lovløshed. Dette er et reguleringsproblem, der kunne klares med en seriøs kontrol.

Bellevue Strand tiltrækker mange mennesker, når vejret er smukt. Sådan skal det blive ved med at være, og det burde være muligt for os alle at finde vores yndlingsplet.

Gentofte Kommune skal blive ved med at være en kommune med højt til loftet. Vi skal tage godt imod vores gæster, uanset hvor de kommer fra og ikke så splid og utryghed ved at være så fordomsfulde.

Ja tak til gæstfrihed, hensynstagen og nysgerrighed i forhold til alle mennesker!

arrow DEBAT: Fup og fakta om Bellevue Strand
25. juli 2021 kl. 07:51 Opdateret: kl. 15:34
arrow DEBAT: Tak til Weidinger for indsats på Bellevue
24. juli 2021 kl. 12:51 Opdateret: kl. 15:33
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS