17. juni 2021
Den store fjernvarmeudrulning er genoptaget i Gentofte Kommune. Arkivfoto
Den store fjernvarmeudrulning er genoptaget i Gentofte Kommune. Arkivfoto
Foto: SOENDERGAARD.COM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Mangel på information fra Gentofte Gladsaxe Fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Mangel på information fra Gentofte Gladsaxe Fjernvarme
Villabyerne - 06. juni 2021 kl. 06:48
Af Bjørn Quistorff, Skjoldgårdsvej 5, Charlottenlund

I vores område har vi netop fået brev fra Gentofte Gladsaxe Fjernvarme med tilbud om tilslutning.

arrow Læs også: DEBAT: Etablering af fjernvarme sker på uvederhæftigt grundlag

Desværre markerer skrivelsen sig især ved sin mangel på relevant information.

Jeg kender absolut ingen potentielle fjernvarmekunder, som ikke ønsker fyldestgørende og redelig oplysning om, hvad overgang til fjernvarme faktisk kommer til at koste egen husstand.

Derfor er det helt uforståeligt, at man undlader disse oplysninger netop i en kunde-hvervnings-kampagne.

Der må på nuværende tidspunkt være masser af statistisk information om, hvordan varmepriserne for den enkelte kunde har udviklet sig efter overgangen til fjernvarme.

Skrivelsen anpriser desuden fjernvarmens lave CO2-aftryk– men er det mon rigtigt?

Det bedes venligst dokumenteret i form af et samlet CO2-regnskab for Gentofte Gladsaxe Fjernvarme, hvor man blandt andet bedes huske CO2-omkostningerne ved anlæggelse (f.eks. det monumentale gravearbejde), vedligeholdelse og ikke mindst driftseffektivitet (dvs. hvor stor en del af den af fjernvarmeanlægget forbrugte energi, der faktisk når kundernes radiatorer). Og hvor stor en del af energien, der dags dato kommer fra fossile energikilder.

Disse oplysninger skal tilstilles de kommende kunder i skriftlig form - det duer ikke blot at henvise til et kommende oplysningsmøde om projektudrulningen.

Jeg er sikker på, at Gentoftes Kommunalbestyrelse vil tage affære, hvis Gentofte Gladsaxe Fjernvarme ikke magter/ønsker at honorere ovenstående helt rimelige ønske.

Svar fra Frank G. Bennetsen, direktør for Gentofte Gladsaxe Fjernvarme

Kære Bjørn Quistorff.

Vi er glade for din interesse for at vide mere om fjernvarme. Hvad det præcis kommer til at koste dig at konvertere til fjernvarme afhænger af, hvilken energikilde du har nu, og hvor meget energi, du bruger. Udgiften er altså individuel, og derfor har vi opsat en beregner på Gentofte Fjernvarmes hjemmeside (www.gentoftefjernvarme.dk/beregn).

Her kan du indtaste dit nuværende energiforbrug og se dine tilsvarende udgifter med fjernvarme. Beregneren viser samtidig den miljømæssige CO2-besparelse for husstanden.

CO2-aftrykket for driften af en fjernvarmeforsyning er ikke opgjort i detaljer. Vores fokus er på at gøre varmen grønnere, og det sker i samarbejde med CTR, som vi køber fjernvarmen af.

På Gentofte Fjernvarmes hjemmeside finder du en miljødeklaration fra CTR (www.gentoftefjernvarme.dk/aftale), hvor du bl.a. kan se det præcise klimaaftryk for den fjernvarme, du får leveret i Gentofte Kommune.

På hjemmesiden kan du også finde information om processen til at få fjernvarme, modeller for tilslutning, takster og meget andet (www.gentoftefjernvarme.dk/jegovervejer).

Vi er desuden altid klar til at besvare dine spørgsmål af både generel og specifik karakter - enten på tlf. 7020 5850 eller via mailadressen info@ggfjernvarme.dk.

Udbygningen af fjernvarmenettet i Gentofte Kommune sker som et led i den grønne omstilling. Målet er at skabe sunde betingelser for både den enkelte husholdning og for miljøet, når vi leverer varme til borgerne.

arrow Gentofte kan atter skrue op for den grønne fjernvarme
28. januar 2021 kl. 11:34 Opdateret: kl. 11:26
arrow Klimaminister er klar til at ændre på fjernvarmeregler
01. september 2020 kl. 11:15 Opdateret: kl. 16:50
arrow Gentofte venter på grønt lys fra regeringen til mere fjernvarme
14. august 2020 kl. 11:30 Opdateret: kl. 10:23
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

KONTAKT OS