26. juli 2021
Hans Henrik Tholstrup
Foto: Hans Henrik Tholstrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad travbanen forblive, hvor den ligger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad travbanen forblive, hvor den ligger
Villabyerne - 09. september 2020 kl. 17:50
Af Henrik Thorsager, Ibstrupvænget 1, 1., Gentofte

Under overskriften 'Travbanens fremtid' (Villabyerne, 26. august, red.) har medlem af kommunalbestyrelsen Brigitta V. Rick (SF) foreslået efter en ny lokalplan forskellige byggerier på travbanens areal, hvis banen skulle flytte ud af kommunen.

arrow Læs også: DEBAT: Travbanen kan byde på fantastiske muligheder

Forslagsstilleren er tilsyneladende bekendt med sådanne overvejelser, som ikke er offentliggjort. Forhåbentlig bliver dette ikke aktuelt.

Gentofte Kommune er en attraktiv og grøn kommune, og travbanen bidrager til disse kvaliteter samt med mange arbejdspladser. Kommunen er formodentlig stolt over at rumme en så traditionsrig hestesportsarena som Charlottenlund Travbane.

Banens mange bygningsfaciliteter, som f.eks. de bevaringsværdige stalde og de gamle trætribuner, skulle i tilfælde af en flytning formentlig nedrives, måske bortset fra de ikoniske tårne, og nye bygninger opføres et andet sted. Giver det mening?

Overskriften 'Travbanens fremtid' burde måske snarere hedde 'Travsportens fremtid'.

Travsportens økonomi er vist ikke helt god. Men hvis travsporten ikke kan klare sig økonomisk på landets føren­de travbane gennem 130 år, så forekommer det umiddelbart svært at forestille sig, at det i højere grad skulle blive tilfældet med en anden placering af banen.

Mon ikke kampen om travsportens fortsatte eksistens og udvikling bedst udkæmpes på landets førende og smukt beliggende travbane i Charlottenlund - og landets øvrige baner?

For år tilbage var der tanker om at flytte travbanen til et areal i Rødovre. En idé, som trods opbakning fra enkelte af sportens udøvere, heldigvis blev opgivet.

Til travsporten på Charlottenlund Travbane i modsætning til de fleste andre sportsgrene er knyttet megen historie og mange traditioner, som Travselskabet måske i endnu højere grad kunne fremhæve og gøre opmærksom på for at tiltrække flere gæster.

Konkurrencen primært på spillet er svær at vinde i en tid med mange andre fristende spillemuligheder. Forhåbentlig vil kommunen støtte sporten og dermed travbanens fortsatte eksistens på den nuværende adresse i stedet for at vente på muligheden for at afhjælpe kommunens boligmæssige udfordringer på en potentiel stor byggegrund.

Opfordringen til de relevante beslutningstagere, Gentofte Kommune og Det Danske Travselskab, skal være: Lad travbanen forblive, hvor den har ligget siden 1891, så vi også i fremtiden kan lytte og synge med på den gamle melodi 'Gå med i Lunden'.

arrow Skal travbanen flytte? Fremtiden er stadig uvis
09. april 2021 kl. 08:26 Opdateret: kl. 11:46
arrow DEBAT: Sport på travbanens arealer
02. april 2021 kl. 07:48 Opdateret: kl. 17:09
arrow DEBAT: Spekulationer om Travbanens fremtid
29. marts 2021 kl. 06:39 Opdateret: kl. 17:13
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

KONTAKT OS