29. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Klage over sortering ved storskraldsafhentning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Klage over sortering ved storskraldsafhentning
Villabyerne - 30. juli 2021 kl. 07:45
Af Thomas Christensen, Rygårds Alle 103, Hellerup

Kære Gentofte Kommune
Tirsdag den 25. maj havde vi storskraldsafhentning på vejen. Tilfældigvis så jeg afhentningen. Mine genboer havde sat forskellige ting frem. To store gennemsigtige poser med papaffald. De blev smidt op i komprimatorvognen til forbrænding. Det sammen gjorde en stort metalstativ til at hænge tøj på.

Jeg synes, at det er skandaløst, at vi som borgere bruger et stort arbejde på at frasortere affald til storskrald med henblik på, at det bliver genanvendt eller genbrugt til gavn for miljø og klima, og vores renovationsmedarbejdere så bare smider det til forbrænding i stedet for genbrug. Det er trist for miljøet, og ikke det vi betaler for!

Vil I rette op på dette?

Svar fra Gentofte Kommune

Kære Thomas Christensen
Gentofte Kommune er helt enig i, at mest muligt affald skal indsamles med det formål, at det bliver genanvendt eller genbrugt. Det er derfor beklageligt, at du har haft den beskrevne oplevelse ved afhentning af storskrald.

Pap, der er sat ud til storskrald i en klar plasticpose, bliver behandlet som forbrændingsegnet affald, da det kommer til at 'indeholde' plast og derfor ikke kan genbruges. For at pap kan gå til genbrug, skal det skal være klappet sammen og krydsbundtet med en holdbar snor, eller alternativt være samlet i en åben papkasse.

Med hensyn til metalstativet, så er det svært at komme med et konkret svar.

Det er forskellige biler, der afhenter forskellige typer storskrald og årsagen til din observation kan være, at de har taget metalstativet med, for så at aflevere det til metalbilen når de mødes - det gør de indimellem, hvis der ikke ligger så meget storskrald. Det giver det indtryk, at storskraldet ikke bliver korrekt sorteret af renovationsmedarbejderne, og vi vil selvfølgelig se nærmere på dette sammen med renovationsfirmaet.

Med venlig hilsen
Gentofte Kommune

Affald og Genbrug

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS