24. oktober 2021
Der er blot 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer i Gentofte. Det er minimum ifølge loven og bør forhøjes, mener Enhedslisten.
Der er blot 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer i Gentofte. Det er minimum ifølge loven og bør forhøjes, mener Enhedslisten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ja tak til flere kommunal­­bestyrelses­medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ja tak til flere kommunal­­bestyrelses­medlemmer
Villabyerne - 20. juni 2021 kl. 15:00
Af Frederik Dehlholm, kandidat for Enhedslisten, Callisensvej 12, 3. th, Hellerup

Enhedslisten stillede på kommunalbestyrelsesmødet 31. maj forslag om, at antallet af kommunalbestyrelsesmedlemmer skulle hæves fra 19 til 25.

arrow Læs også: DEBAT: Demokratisk uretfærdighed

Forslaget blev nedstemt med 18 stemmer. De Konservative sagde nej sammen med Socialdemokratiet og Venstre - SF og Radikale sagde nej, fordi partierne har et budgetforlig sammen med de Konservative.

For Enhedslisten handler det om, at flere kommunalbestyrelsesmedlemmer vil udvikle nærdemokratiet, højne den politiske debat og sikre borgerne en bedre repræsentation af deres holdninger.

Der er i Danmark kommuner - med samme antal borgere som i Gentofte - som har valgt at have 31 medlemmer af deres kommunalbestyrelse.

Antallet af kommunalbestyrelsesmedlemmer betyder især noget for de mindre partier, da et mandat i kommunalbestyrelsen vil koste færre stemmer, hvis der er flere medlemmer i kommunalbestyrelsen.

Ved sidste kommunalvalg skulle der ca. 2.150 stemmer til et mandat. Det svarede til en spærregrænse på fem procent. Ved folketingsvalgene er spærregrænsen som bekendt kun to procent.

Socialdemokratiet, SF og De Radikale går vel på landsplan ind for større demokratisk deltagelse og mere nærdemokrati? Men åbenbart ikke i Gentofte?

Det er ikke første gang, partierne "sælger" deres politik til det konservative flertal, der ved at tilbyde partierne poster og ben - med partiernes accept - har skabt en negativ politisk debatkultur.

Det er mærkeligt at SF, Socialdemokratiet og Radikale ikke stiller krav til de konservative om åbenhed og ret til politisk uenighed, fordomsfri debat i Villabyerne og accept af kritisk journalistik, der kigger magthaverne efter i kortene, men stiltiende accepterer den form for politisk magt­arrogance.

Der er brug for, at Gentofte Kommunes kommunalbestyrelse udvides, og at der kommer gang i de politiske debatter, for de sidste fire år har både Radikale, Venstre, SF og Socialdemokraterne puttet deres politiske mandat i lommen på de konservative.

arrow Mange veje fører til rådhuset, men ikke borgerforslag
03. september 2021 kl. 09:32 Opdateret: kl. 14:49
arrow DEBAT: Udvidelse af kommunalbestyrelsen - ja tak
11. juli 2021 kl. 08:29 Opdateret: kl. 15:00
arrow DEBAT: Liberalt chok - Enhedslisten har ret
01. juli 2021 kl. 16:51 Opdateret: kl. 15:14
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

KONTAKT OS