Nogle gange må man knibe sig i armen og spørge sig selv, om Gentofte Kommune virkelig er konservativ. Især når nogle af skribenterne i denne avis bakker helhjertet op om julens kirkelukninger og tager afstand fra min sammenligning mellem sundhedspersonale og folkekirkens medarbejdere.
Folkekirken indtager en ganske speciel rolle. Den kan ikke reduceres til en aktivitet på nettet. Den handler også om fællesskabet og det fysiske rum. Sundhedsstyrelsen så ingen problemer i gennemførelsen af gudstjenesterne, og kirkerne havde indført bestillingssystemer selve juleaften, hvor de fleste kommer - de øvrige dage i julen kommer der alligevel ikke mange i kirken.
Er det i grunden ikke mere, end man kan sige om de kaotiske forhold, der herskede i mange af de store supermarkeder?
Det ironiske er her, at mine kritikere som regel ikke ser det ringeste problem i, at Bilka, Føtex og Netto kunne holde åbent, mens kirkerne var lukkede.
Er det udtryk for, at "religionen" har forskubbet sig? Naturligvis ikke. Men det er udtryk for en slap holdning i dele af folkekirken, et ønske om at reducere sig selv til et almindeligt offentligt kontor. Prioriteringen var i øvrigt politisk og havde ikke skyggen af en sundhedsfaglig begrundelse.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her