24. oktober 2021
Læserbrevskribenten opfordrer formanden for Nye Borgerlige i Gentofte til at tage et kig på Constantin Hansens billede 'Den grundlovgivende forsamling'. Foto: Wikimedia Commons
Læserbrevskribenten opfordrer formanden for Nye Borgerlige i Gentofte til at tage et kig på Constantin Hansens billede 'Den grundlovgivende forsamling'. Foto: Wikimedia Commons
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvor mange er sigtet for overdrevet vandpiberygeri?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvor mange er sigtet for overdrevet vandpiberygeri?
Villabyerne - 20. august 2021 kl. 08:27
Af Ebbe Mørk, Vingårds Alle 4, Hellerup

Indsigt i politisk historie og ytringsfrihed tynger ikke Nye Borgerliges Kenneth K. Olsen, der i sit læserbrev 11. august i Villabyerne klantrer sognepræst Marianne Telling for at sige: 'Ja, tak til gæstfrihed og nysgerrighed i forhold til alle mennesker'.

arrow Læs også: DEBAT: Nej tak til snæversynet populisme og utryghedsskabende retorik

Jeg er ikke medlem af Folkekirken, men jeg er tilhænger af, at vi har ytringsfrihed og en samfundsdebat, der ikke skal begrænses til, at folkekirkens ansatte kun må tale Guds ord.

Kenneth K. Olsen bør lige se på Constantin Hansens maleri af Den Grundlovgivende Forsamling fra 1848. Der er flere præstekjoler med. Også N.S.F. Grundtvig. Dansk politik og debat har siden været præget af gejstlig deltagelse. En række teologer har siddet i Folketinget og kommunalbestyrelser. Hvad med hans velærværdighed Søren Krarup? Talte han kun Guds ord i Folketinget?

Vores lokale præst erklærer sig ikke som tilhænger af et politisk parti, men kommer med en i mine øjne rent menneskelig betragtning i debatten om udefrakommende dårlig opførsel i naturen, som også konservative Andreas Weidinger jamrer over.

Når man taler om 'mellemøstlig tradition hos indvandrere', skulle man måske lige se på en lokal tradition for at dekorere med hundelorte og cigaretskod. Her kommer vandpiben nok til kort. Der er også fordomme om Hellerup. Mit postnummer kan kalde det værste frem hos nogle, og hvert år stimuleres de af Skagens Uge 29.

I år noterede Nordjyllands Politi 464 overtrædelser af færdselsloven i Hellerupugen, som Weekendavisen betegner den: 65 sager om kørsel under påvirkning af narkotika eller spiritus. Hvor mange anholdte har Nordsjællands Politi noteret i denne sommer for overdrevet vandpiberygeri?

arrow DEBAT: Fup og fakta om Bellevue Strand
25. juli 2021 kl. 07:51 Opdateret: kl. 15:34
arrow DEBAT: Tak til Weidinger for indsats på Bellevue
24. juli 2021 kl. 12:51 Opdateret: kl. 15:33
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

KONTAKT OS