19. oktober 2021
En sælger af Hus Forbi fik ikke lov at blive stående foran et supermarked på Ordrupvej, oplevede debattør.
En sælger af Hus Forbi fik ikke lov at blive stående foran et supermarked på Ordrupvej, oplevede debattør.
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hjemløse i Ordrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hjemløse i Ordrup
Villabyerne - 28. september 2021 kl. 07:34
Af Carsten Petersen Ordrupvej 67b, Charlottenlund

Nej vel, vi har naturligvis ingen hjemløshed i en af landets rigeste kommuner. Og der er meget god grund til, at vi her i kommunen støtter nogle af samfundets absolut svageste og mest udsatte grupper.

Og det havde man mulighed for i sidste uge, hvor en kvinde fra morgenstunden havde taget plads foran Meny på Ordrupvej, hvor man kunne købe bladet 'Hus Forbi', der taler og støtter de hjemløses sag. Og hjemløse er der faktisk flere af, end man skulle tro, for på landsplan lyder de seneste tal på cirka 6.500 hjemløse.

Sælgerens adfærd var diskret med det reglementerede salgsskilt om halsen, og hun generede på ingen måde kunderne, der bevægede sig til og fra forretningerne. En del kunder slap også af med overskydende byttepenge i hendes indsamlingsbøtte.

Men omkring frokosttid var tålmodigheden tilsyneladende sluppet op for en del kunder, for her bad forretningsbestyreren hende på en pæn, men også meget bestemt måde, at forlade butikkens område, hvad hun så også pænt gjorde.

Uanset hvad, var det var det ikke pæn adfærd fra forretningens side - ikke så meget som en kop kaffe fra Lagkagehuset kunne der bydes på. Og Meny optager faktisk i strid med kommunens regler om fri passage på offentlig vej en del plads på vejen i form af blandt andet reklamestandere og indkøbsvogne. Ordrupvej ejes ikke af Meny. Og så kan jeg i øvrigt på det varmeste anbefale at købe 'Hus Forbi', hvis lejligheden senere skulle byde sig. Bladet bringer yderst interessante artikler om et vigtigt, men også overset samfundsproblem.

Rejser du til udlandet i år?
 

KONTAKT OS