15. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gentofte prioriterer børn og unges trivsel - også i en coronatid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gentofte prioriterer børn og unges trivsel - også i en coronatid
Opdateret 20. april 2021 kl. 16:09
Villabyerne - 20. april 2021 kl. 14:03
Af Michael Fenger (K), formand for Børneudvalget og fra 15. maj Gentoftes borgmester

Coronakrisen har helt åbenlyst været en svær tid for mange børn og unge, og Marie Magne Brixtofte spørger i sit debatindlæg i Villabyerne 30. marts til kommunens indsats på dette område.

arrow Læs også: Se billederne: Unge i limbo siger ja til dans fremfor skærmtid

I Gentofte er vi helt opmærksomme på, at der er børn og unge, som har det ekstra svært. For eksempel på grund af sygdom, ensomhed eller angst - eller særlige omstændigheder i familien.

Derfor har det været en prioriteret opgave for medarbejdere på blandt andet skoler og i dagtilbud at hjælpe familierne med at få øje på de mange tilbud og muligheder for hjælp, man kan gøre brug af.

På skolerne har daglige online tjek-in's og individuelle trivselssamtaler været en del af skoledagen på alle klassetrin.

Medarbejderne har kunnet gå 'trivselsture' med elever med et særligt behov og har aktivt opfordret forældre til børn og unge med særligt behov til at møde op på skolen til 'nødundervisning'.

Gentofte Kommune tilbyder gratis psykologhjælp til unge mellem 15-25 år. I forhold til de lidt yngre børn, der har været hjemsendt på 5. og 6. årgang, har skolernes inklusionspædagoger rådgivet lærere og forældre til særligt udsatte elever.

Også i Headspace Gentofte kan alle unge mellem 12 og 25 år få én at tale med. I samarbejde mellem Ungemiljøet, Udskolingen i Byens Hus og Headspace køres også trivselsforløb målrettet udskolingen. Og med projektet 'Stime' tilbydes lettere behandling og vejledning til børn og unge i psykisk mistrivsel og deres forældre.

Målet er at sikre, at familierne får hjælp i deres nærmiljø - inden problemerne vokser sig store. Ovenstående er blot eksempler på, hvordan kommunens medarbejdere har en særlig opmærksomhed på de unges trivsel i denne tid.

Herudover er naturligvis også den store indsats, som fortløbende sker i regi af f.eks. PPR, Familiecenteret, af rusmiddelkonsulenter og boligsociale medarbejdere.

www.gentofte.dk/katalog kan man læse om endnu flere tilbud og muligheder målrettet dem, der har behov for ekstra støtte i denne tid.

Marie Magne Brixtofte spørger specifikt til, om Gentofte har søgt penge fra regeringens trivselspulje.

Kommunerne får automatisk tildelt deres andel.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS