25. oktober 2021
Både når det gælder veje, byggesagsbehandlinger og socialsager har Gentofte Kommune problemer med at leve op til borgernes forventninger, mener Søren Skafte.
Både når det gælder veje, byggesagsbehandlinger og socialsager har Gentofte Kommune problemer med at leve op til borgernes forventninger, mener Søren Skafte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Gentofte Kommune lever ikke op til borgernes forventninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Gentofte Kommune lever ikke op til borgernes forventninger
Villabyerne - 16. september 2021 kl. 15:19
Af Søren Skafte Lundely 5 , Hellerup

Alle Gentoftes 74.550 borgere har ved selvsyn kunnet konstatere, at kommunens 6.798 medarbejdere trods de bedste intentioner har store problemer med at leve op til borgernes forventninger til en veldrevet kommune. Kommunens veje har i årevis været svært fremkommelige og ligner noget fra en krigszone på Balkan.

I 2020 kunne Gentofte Kommunes økonomiforvaltning med tilfredshed konstatere, at kommunen havde en likvid kassebeholdning på over 300 millioner kroner af skatteborgernes penge. Det efter, at kommunen i årets løb havde indkradset 5.700 millioner kroner i indkomstskat, 612 millioner kroner i grundskyld og 581 millioner kroner i øvrige skatter, herunder selskabsskatter.

Ifølge beregninger, som Danske Bank har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik, bruger husejere i Gentofte 11.412 kroner om måneden på ejendomsværdiskat, grundskyld og renter. Til sammenligning slipper husejere på Lolland i gennemsnit med en regning på 1.209 kroner.

Kommunen burde ikke mangle økonomiske ressourcer. Alligevel har Villabyerne ved flere lejligheder kritiseret Plan og Byg i Gentofte Kommune og de urimeligt lange sagsbehandlings- og ventetider på byggeansøgninger i Gentofte Kommune. Ved de nabohøringer, der kun modvilligt gennemføres, ignoreres berettigede indvendinger.

Dansk Industri har i 2021 gennemgået behandlingstiden for byggesager i landets kommuner og Gentofte ligger på en forsmædelig 49. plads.

På socialområdet er det næsten endnu værre. En ny opgørelse over klagesager omtalt i Villabyerne viser, at Gentofte oftere end andre kommuner laver fejl i sagsbehandlingen. Når borgere klager over Gentofte Kommune i sociale sager, så finder Ankestyrelsen oftere fejl i kommunens sagsbehandling end i andre kommune.

I talrige klagesager på socialområdet har kommunen begået fejl eller mangler. Fejlprocenten er alt for høj, og kvaliteten af sagsbehandlingen i Gentofte ligger helt i bund sammen med relativt ressourcesvage kommuner som Samsø og Stevns.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

KONTAKT OS