2. marts 2021
Debat1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Flere indvandrere i arbejde giver 144 millioner kroner ekstra til Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Flere indvandrere i arbejde giver 144 millioner kroner ekstra til Gentofte
Villabyerne - 22. februar 2021 kl. 08:49
Af Kim Valentin (V), MF

Gentofte Kommune kan se frem til en gevinst på 144 millioner kroner årligt i ekstra skatteindtægter, hvis borgere med ikke-vestlig baggrund får en ligeså høj beskæftigelse som borgere med dansk oprindelse.

Det er mange penge, som kan bruges på at styrke den lokale velfærd eller fremme den grønne omstilling med relevante energirenoveringer.

arrow Læs også: DEBAT: Dårlig opførsel legitimeret i coronaens navn

Men én ting er den økonomiske gevinst, noget andet er sammenhængskraften i lokalområdet. For Venstre er det helt grundlæggende, at man gør en indsats for at forsørge sig selv, hvis man har muligheden for det. Udover at frigøre helt op til 144 millioner kroner til kommunekassen har beskæftigelse også en vigtig funktion for integrationen.

Det hjælper borgere med ikke-vestlig baggrund ind i det arbejdende fællesskab, og bidrager til at forebygge en uheldig modkultur til den danske.

Venstre foreslår mere konkret at indføre arbejdspligt for alle flygtninge og kontanthjælpsmodtagere med et integrationspotentiale. Hvis ikke den enkelte finder et arbejde eller tager en uddannelse, bliver vedkommende sat i et nyttejob. Ydelsen gøres selvfølgelig afhængig af, hvor meget man deltager i nyttejobbet.

Alt for mange borgere med ikke-vestlig baggrund sidder udenfor arbejdsfællesskabet i Gentofte Kommune. Det skal vi lave om på. Det vinder både den enkelte og samfundet på.

I modsætning til regeringen mener Venstre ikke, det er en straf at gå på arbejde. Det er et privilegium, som alle, der kan, skal gøre som noget helt naturligt for at forsørge sig selv og bidrage til fællesskabet.

arrow Hvorfor er Jägers lukket, når Skateparken i Fælledparken er åben?
03. februar 2021 kl. 07:10 Opdateret: kl. 16:08
arrow Det gode liv: Den sociale gåtur for krop og sind
29. januar 2021 kl. 13:34 Opdateret: kl. 15:03
arrow Livechat gik amok: Gymnasium angrebet af tilsvininger
22. januar 2021 kl. 15:00 Opdateret: kl. 15:15
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

KONTAKT OS