12. maj 2021
Behovet for at gøre noget ved trafikstøjen er stort, skriver Jeppe Bruus i et debatindlæg. Foto: Steen Brogaard
Behovet for at gøre noget ved trafikstøjen er stort, skriver Jeppe Bruus i et debatindlæg. Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Færre skal plages af støj fra trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Færre skal plages af støj fra trafikken
Villabyerne - 22. april 2021 kl. 10:10
Af Jeppe Bruus, formand for Folketingets Transportudvalg

I regeringens udspil til ny intrastrukturplan er afsat tre mia. kr. målrettet bekæmpelse af støj fra trafikken, der allerede i dag generer alt for mange borgere i Gentofte. Særligt naboerne til Lyngbymotorvejen.

arrow Læs også: DEBAT: Gentofte efterladt på perronen

Et af de centrale pejlemærker i udspillet er, at færre skal plages af støj fra trafikken.

Det pejlemærke og omfanget af initiativer til bekæmpelse af støj er nyt, sammenlignet med tidligere infrastrukturudspil. Det er jeg rigtig glad for.

Som formand for Transportudvalget og repræsentant for Gentofte og Københavns Omegn har jeg aktivt arbejdet for, at udfordringerne med trafikstøj kommer højt op på den politiske dagsorden.

For behovet er stort. Over de seneste 10-15 år har støjproblemet vokset sig meget stort. Og støjen, der rammer vores boligområder, kommer primært fra statsvejene.

Derfor er der behov for, at vi tager hånd om problemerne på de eksisterende motorveje, og samtidig sørger for, at vej­udvidelser støjdækkes langt bedre end tidligere.

Det er der fokus på i det udspil, der er kommet.

Behovet er stort mange steder i Danmark. Jeg vil fortsat arbejde for, at pengene bruges dér, hvor de kommer flest borgere til gavn. Og at vi også fokuserer på at løse de eksisterende problemer. Dér, hvor motorvejene kører gennem tæt bebyggede byområder er dér, hvor problemerne er størst.

Ud over fokus på støj i regeringens udspil er det værd at have øje for den kæmpe udvikling af vores S-togsnet, der skal udvikles til at køre med metrodrift.

Det vil give langt flere tog, der kører hele tiden, og give et markant løft af den kollektive transport, der også vil komme Gentofte til gavn.

arrow DEBAT: Prisen for transport er høj - nemlig støj
13. april 2021 kl. 10:47 Opdateret: kl. 16:28
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

KONTAKT OS