12. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Etablering af fjernvarme sker på uvederhæftigt grundlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Etablering af fjernvarme sker på uvederhæftigt grundlag
Villabyerne - 07. marts 2021 kl. 12:24
Af Af Flemming Bækkeskov, Ved Kæret 12, Gentofte

Indførelse af fjernvarme i hele Gentofte Kommune er til høring - med svarfrist til 24. februar. I det projektforslag, som høringen angår, lægges op til, at der kommer fjernvarme i hele den resterende del af kommunen, som ikke har det i dag. Projektet er beskrevet i en rapport, som selskabet Gentofte Fjernvarme har bestilt hos rådgiverfirmaet Damgaard Rådgivende Ingeniører.

I projektforslaget anføres, at det vil være nødvendigt at øge prisen på fjernvarme, hvis Gentofte Fjernvarme skal opnå det ønskede økonomiske overskud.

Projektrapporten angiver tillige, at der under helt særlige forudsætninger kan forventes økonomisk besparelser for de private forbrugere ved indførelse af fjernvarme. Den konklusion er rådgiverfirmaet nået frem til ved at sammenligne en families betaling for fjernvarme med en betaling for varmepumpe- opvarmning! Varmepumper, som praktisk talt er fraværende i Gentofte Kommune som boligopvarmning.

Hvorfor er der i rapporten ikke foretaget en sammenligning med opvarmning med gas, som jo er meget udbredt i kommunen? Svaret er, at rapportskriveren / Gentofte Fjernvarme, ikke ønsker at sammenligne med gasopvarmning. I rapporten står således:

"Jf. Projektbekendtgørelsens §15 stk. 5, 'Kommunalbestyrelsen kan bestemme, at scenarier, hvor der anvendes fossile brændsler som hovedbrændsel, herunder mineralsk olie og naturgas, ikke anses som relevante scenarier til brug for de samfundsøkonomiske analyser, jf. stk. 1, nr. 9 og 10.', kan Kommunalbestyrelsen vælge at se bort fra fortsat fyring med naturgas som relevant 6 af 32 referencescenarie i de samfundsøkonomiske analyser. Det forudsættes i projektforslaget, at Kommunalbestyrelsen ikke anser fortsat naturgasforsyning som et relevant scenarie, og således udgøres referencen i de samfundsøkonomiske analyser alene af individuel forsyning i form af luft-vand varmepumper."

Det kan da ikke være rigtigt, at der på et sådant irrelevant (uvederhæftigt) grundlag kan træffes så omfattende beslutning om etablering af fjernvarme?

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

KONTAKT OS