19. oktober 2021
Sådan kan byggeriet på Vilvordevej komme til at se ud. Illustration: Arkitema
Sådan kan byggeriet på Vilvordevej komme til at se ud. Illustration: Arkitema
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Enhedslisten og de almene boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Enhedslisten og de almene boliger
Villabyerne - 11. oktober 2021 kl. 11:26
Af Ole Lund Petersen, Stolpehøj 104, 2.sal tv, Gentofte

På kommunalbestyrelsesmødet 27. september skulle man beslutte lokalplan 425 for boliger på Vilvordevej.

Det var stort set alle kommunalbestyrelsesmedlemmer, som stemte for lokalplan 425, undtagen Enhedslisten - og med hvilken begrundelse?

Der skulle bygges handicapboliger, som ikke fremgik af lokalplanen, da man havde valgt 25 procent almene boliger. Det var det, man skulle stemme om.

Kender Enhedslisten Planloven? Åbenbart ikke, for i den fremgår det, at en kommunalbestyrelse kan forlange 25 procent almene boliger i forbindelse med nybyggeri.

På trods af dette stemte Enhedslisten imod almene boliger til politibetjenten, sygeplejersken, håndværkeren, den socialt udsatte familie - ja, de almene boliger påtager sig et socialt ansvar, det fremgår klart af almenboligloven.

Derudover opfører man almene boliger som nonprofit-byggeri og lever helt op til FN's Verdensmål, men det interesserer åbenbart ikke Enhedslisten.

At vi skal have opført almene handicapboliger eller tilgængelighedsboliger, kan vi da kun blive enige om, men det sker allerede i dag, når man f.eks. indgår i helhedsplaner med Landsbyggefonden, hvor man ofte forlanger, at der indrettes nogle tilgængelighedsboliger i et alment boligbyggeri.

Det er tankevækkende, når Enhedslisten siger, at deres politik er at skaffe boliger til "fattigrøve", som Line Barfod har udtalt, og man så oplever, at Enhedslisten i Gentofte stemmer imod boliger til "fattigrøve", når lokalplaner skal vedtages.

Er det noget, vi kan genkende?

Viser det ikke, at Enhedslisten "meget nødig" vil være med til at bygge i kommunen og skaffe de nødvendige billige boliger?

Man bedømmes på sine handlinger, og jeg kan da kun opfordre til, hvis man ønsker, der skal bygges almene boliger i Gentofte Kommune, at man tager afsæt i de partier, der altid har stemt for byggeri af såvel almene- som ungdomsboliger i Gentofte Kommune.

Rejser du til udlandet i år?
 

KONTAKT OS