25. februar 2021
Gymnasieelever har ikke haft en fair chance for at få læring under lockdown, så eksamenerne bør aflyses, mener Alexander Tallbacka.
Gymnasieelever har ikke haft en fair chance for at få læring under lockdown, så eksamenerne bør aflyses, mener Alexander Tallbacka.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Eksamenerne SKAL aflyses - her er hvorfor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Eksamenerne SKAL aflyses - her er hvorfor
Opdateret 25. januar 2021 kl. 12:53
Villabyerne - 20. januar 2021 kl. 11:15
Af Alexander Tallbacka, gymnasieelev på Øregård Gymnasium

Det er urimeligt, at Undervisningsministeriet ikke har aflyst de kommende eksamener for skoleelever landet over endnu. Alle eksamener skal aflyses sommeren 2021, da vi unge ikke har haft en fair chance for at få læringen på en ideel måde. Vi unge har over det seneste år kun været i skole 60 procent af tiden, hvilket vil sige, vi har misset 40 procent fysisk undervisning inden for det seneste år.

arrow Læs også: Voxpop: - Jeg vil faktisk sige, at det hele har overrasket mig

Det resulterer i virtuel undervisning, som man i realiteten slet ikke lærer nok af. Jeg er mindre fokuseret og motiveret i skolen under corona-tiden, da virtuel undervisning ikke har en belønning som for eksempel det sociale liv på skolerne og gymnasierne. Det er den samme hverdag, som gentager sig selv om og om igen.

Jeg får tildelt en opgave, som skal afleveres ved slutningen af modulet, ellers får man fravær, hvilket ikke er motiverende i forhold til en hverdag med gruppearbejde og smil på læben.

Motivationen afspejler sig i afleveringen og bliver meget sløset. Det kommer til at handle om "ikke at få fravær" frem for at imponere sin lærer ved at aflevere et godt stykke arbejde.

Og lærer man noget af det? Ja, man lærer i hvert fald, hvordan man hurtigst muligt kan få lektierne lavet ved hjælp af nettet og smutveje.

Jeg får ikke konkret viden, som jeg kan terpe om og om igen ved hjælp af tavleundervisning, klassediskussioner samt gruppearbejde.

Det er direkte forkasteligt, hvis vi skal til eksamen med en mulig lockdown, som varer indtil marts - hvis ikke længere. Og for ikke bare at snakke om motivationen, så rammer det også psyken hos unge skoleelever. Det kan lede til både ensomhed, søvnmangel og depressive tanker.

Derfor mener jeg, at eksamenerne 2021 skal aflyses landet over.

arrow GHG's rektor: Her skal være plads til forskellighed
25. januar 2021 kl. 13:15 Opdateret: kl. 13:05
arrow Voxpop: Vælg ikke gymnasium ud fra, hvad dine venner vælger
22. januar 2021 kl. 14:17 Opdateret: kl. 13:13
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

KONTAKT OS