9. maj 2021
Gentofte Kommunes beslutning om at gøre grønne hække til et lovkrav møder kritik. Modelfoto: Adobe Stock
Gentofte Kommunes beslutning om at gøre grønne hække til et lovkrav møder kritik. Modelfoto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Det grønne Gentofte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Det grønne Gentofte
Villabyerne - 23. april 2021 kl. 11:52
Af Niels Erik Andersen, Niels Andersens Vej 3, Hellerup

Det er en plet på en ellers fortjenstfuld indsats, når borgmesteren på vej ud ad døren efter næsten 28 år i en magtdemonstration gennemtrumfer en lokalplan, der forbyder faste hegn og mure mod vej (fortov) med den begrundelse, at kommunen skal fremstå med et grønt udtryk.

arrow Læs også: DEBAT: Lokalplan om grønne hække vedtaget - og så til støjplagen

Borgerinddragelsen manifesterer sig ved, at 2/3 af høringssvarerene var negative og at der ikke blev afholdt borgermøder. Corona - jo, jo, men grønne hække kan aldrig blive en hastesag.

Hastværket er en skændsel. Det samme gælder borgmesterens zigzagkurs. Nogle kernevælgere i Danmarks største konservative vælgerforening (det står på Gentofte Kommunes hjemmeside) blev formodentlig mopsede, da fremsættelsen af forslaget til lokalplan fra den ene dag til den anden satte en stopper for borgbygning. Derfor blev planen trukket tilbage. Så blev der bygget mure, og det gør der stadig efter lokalplanens vedtagelse.

Kommunen gør ikke noget, så jeg gætter på, at regeloverholdelse, som det er tilfældet med bekæmpelse af høj hastighed og ulovlig parkering, er et fælles anliggende.

Kommunen bør vejlede om, hvordan borgere (inden for lovgivnings rammer) risikofrit kan deltage i en sådan håndhævelse.

De smukke levende grønne hække, som kan nydes 4-5 måneder af året, fremstår triste og deprimerede de øvrige 7-8 måneder.

Hvad værre er, at rigtig, rigtig mange gamle lokalplans overensstemmende hegn på grund af manglende vedligeholdelse i ikke så få tilfælde overgror mere end halvdelen af fortovet. Hjørnegrunde synes særligt belastet af vedligeholdelsesunderskud. Snesevis af eksempler haves.

Den foreløbige førsteplads indtages på niende år allerede på dette tidlige forårsstadie af Bernstorffsvej 70. Rosenbuskens torne punkterer din dynejakke, og den uregerlige hæk forhindrer - sommer eller vinter - passage med en barnevogn eller rollator mellem hæk og lygtepæl.

Mens vi forøger at møve os forbi, vil de kommende grønne blade for en kort tid dække over et plankeværk i råd og årelangt forfald.

arrow Kommune siger nej til hegn og mur: Kun grønne hække dur
07. april 2021 kl. 08:34 Opdateret: kl. 15:01
arrow Digitalt borgermøde om grønne hække er aflyst
19. januar 2021 kl. 11:30 Opdateret: kl. 11:03
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

KONTAKT OS