18. september 2021
Skal Dannebrog hænge i rådhussalen i Gentofte? Det mener Dansk Folkeparti.
Skal Dannebrog hænge i rådhussalen i Gentofte? Det mener Dansk Folkeparti.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Dansk Folkeparti vil have Dannebrog i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Dansk Folkeparti vil have Dannebrog i byrådssalen
Villabyerne - 05. august 2021 kl. 09:17
Af Morten Messerschmidt, MF (DF) og Charlotte Dahl (DF), spidskandidat i Gentofte

EM i fodbold var en triumf for Danmark. Ikke bare på fodboldbanerne rundt i Europa, men sandelig også herhjemme, hvor vi mere end længe kunne se et Danmark, klædt i rødt og hvidt.

Vi danskere har et helt særligt forhold til vores flag, som ikke kendes fra ret mange andre lande. Fra kolonihaverne over lagkagen til juletræet og klaphatten finder vi de rød-hvide farver.

Alligevel har de i politiske kredse gennem den seneste generation været et omdiskuteret symbol. Margrete Vestager lagde som leder af de radikale afstand til flaget, ligesom de øvrige venstrefløj kæmpede imod, da Pia Kjærsgaard som Folketingets formand insisterede på, at der igen skulle være rød-hvide farver i folketingssalen. Heldigvis vandt fornuften - og i dag hænger vores flag ved siden af Rigets fornemste talerstol.

Men der er noget, der mangler. For det, de borgerlige partier på Christiansborg tilbage i 2017 var enige om, synes ikke rigtigt at være gledet igennem i resten af landet.

End ikke her i Gentofte, hvor man må spejde langt efter Dannebrog i byrådssalen. Og det er jo i grunden underligt med et konservativt flertal. For skulle det ikke være en god, national mærkesag at have Dannebrog i byrådssalen - ligesom man har det i mange andre kommuner? Hvorfor har Hans Toft ikke villet følge sine kollegaer på Christiansborg?

Vi håber, at vores nye borgmester har en anden holdning. For os er det helt naturligt, at de rød-hvide farver selvfølgelig skal ses i byrådssalen. Ikke bare her i EM-årets triumf, men altid.

Det forslag vil vi i Dansk Folkeparti derfor stille.

Dannebrog kan i dag findes endog i byrådssalen i nogle af landets mest venstreorienterede kommuner. Burde det så ikke også være her i Gentofte?

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

KONTAKT OS