8. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Affaldets urensagelige veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Affaldets urensagelige veje
Villabyerne - 27. juni 2020 kl. 09:21
Af Jan Andersen Ordrup Jagtvej 22 B Charlottenlund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kloge embedsmænd og næsten lige så kloge ministre besluttede fornylig at udlede fuldstændig urenset spildevand direkte fra kloakker ud i Øresund. Mere intelligente borgere forholdt den kloge gruppe, at der absolut findes andre veje og metoder til bortskaffelse af spildevand m.v.

OK, langt om længe kom den kloge gruppe også til det resultat, at spildevandsbefordringen enten kunne afvente årstidsskifte eller evt. helt droppe den uhensigtsmæssige, kritisable handling.

Samme kloge gruppe fandt dog hurtigt på en ny dille. Husholdningsaffald skal fremover selekteres i 8-10 forskellige containere. Således at f.eks. papir bør havne i en container. Husk dog, såfremt papiret har været benytte til andet end oprindelig tænkt, f.eks. til indpakning af fisk el. lign, skal det i en anden container. Det samme gælder glas, hvis et glas har indeholdt creme, syltetøj eller andet "farligt", skal det i den container, der indeholder restaffald. Aviser bør helst nedlægges i faldende datoorden, gerne i sideorden.

At man som beboer i etageejendomme ikke mere kan benytte ejendommens nedstyrtningsskakt, men foretage affaldsselekteringen i egen lejlighed, betyder en hyppig trappe/elevator-trafik, enten ned i kælderen eller ud på gaden.

Sorteringen kræver dels en bunke nye plastposer dels genbrugelige plastdunke, som forudses at fylde en del i lejlighedens køkken. På gaden, hvor de 8-10 affaldscontainere nu fylder en del af den passagemulighed, man tidligere frit kunne benytte. Samtidig vil denne gadehenstilling være et yndet opholdssted for en del kryb, rotter, mus, fugle samt fluer samt tilføje en ubehagelig lugtgene

Det forlyder dog, at en yderst intelligent person i det fynske har konstrueret en robot affaldsselektionmaskine, der er mere perfekt og hurtigere i sin sortering, end et menneskes håndsortering nogensinde vil være.

Jeg forudser at affaldssorteringsordningen vil have samme landsdækkende succes som den i sin tid befalede: "Alle postkasser ud til vejside".

Lad os ikke håbe, at det fremtidig vil være behæftet med en del vanskeligheder at benytte sit toilet, såfremt man indenfor de seneste timer har indtaget kødlignende produkter, heller ikke hvis man har drukket mere end end 25 ml rødvin, thi affald skal skam selekteres - hva'ellers? En tur i haven, skoven?

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

KONTAKT OS