27. september 2021
Ved sidste års festival gav Lis Sørensen koncert. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Ved sidste års festival gav Lis Sørensen koncert. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Charlottenlund Slot danner ramme om eksklusiv festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charlottenlund Slot danner ramme om eksklusiv festival

Ornate Festival inviterer til gourmetmad, drinks og otte intime koncerter på Charlottenlund Slot

Villabyerne - 05. august 2021 kl. 10:23
Af Joachim Christensen

Det er en anderledes musikfestival, der om knap to uger finder sted på Charlottenlund Slot.

arrow Læs også: Charlottenlund Slot åbner dørene

Musikerne kender man. Medina, Danseorkestret, Karl William og Shaka Loveless er blandt dem, der giver koncert, men antallet af festivalgængere bliver noget lavere, end man er vant til.

Til Ornate Festival er der bare plads til 90 gæster.

"Det er en meget lille, intim festival. Vi vil gerne holde det eksklusivt, så hele Charlottenlund Slot bliver omdannet til ét stort backstage-område," siger Mads Hedegaard, der er direktør i Charlottenlund Slot ApS.

Ornate Festival blev gennemført første gang sidste år, dengang bare med 50 gæster grundet forsamlingsforbud, og viste sig som en succes, forklarer han.

"Planerne startede sidste år den dag, hvor det blev annonceret, at Roskilde Festival blev aflyst. Vi tænkte, om vi kunne flytte Roskilde til Charlottenlund i meget mindre format, og det gjorde vi så. Nu vil vi lave det til et fast format," siger han.

I år er det fra den 20. til den 22. august. Udover i alt otte koncerter, så kan man også møde journalisten Simi Jan og spise god mad.

"Det er en totaloplevelse med mad, forplejning og en del drinks og vin for dem, der godt kan lide kultur, musik og talks," siger Mads Hedegaard.

Og prisen for at tage del i herlighederne, hvor der stadig er billetter tilbage, den er... hemmelig.

På hjemmesiden for festivalen kan man blot sende en mail for at få at vide, hvordan man køber billet.

"Ja, vi skilter ikke med det, men hvis man skal sige noget om prisen, så plejer jeg selv at tage på Roskilde med min kone. Kigger man på billetkøb, det opslåede telt, maden, som ikke er dåsemakrel på tørt rugbrød længere, og nogle flasker rødvin, så plejer sådan en festival at koste mellem 6.000 og 10.000 pr. snude, så det lægger vi os op ad," siger Mads Hedegaard.

Villabyerne kan dog komme det lidt nærmere ved at fortælle, at prisen for en billet sidste år var på 8.000 kroner.

Vision om kultur

Mads Hedegaard forklarer, at Ornate Festival er et non-profit koncept, hvor pengene går til artisterne og dem rundt om dem. Og festivalen passer godt ind i slottets vision om at byde på mere kultur og invitere folk indenfor, mener han.

"Vi har en vision om, at vi gerne vil lave en masse kultur. I dagtimerne har vi virksomheder, der arbejder herfra, og når mørket falder på, eller det er weekender og ferie, så foregår der en masse som koncerter og teater, der ikke har så meget at gøre med det, der foregår til hverdag. Det er i virkeligheden megafedt, og det fungerer rigtig godt, selvom meget jo har stået stille det seneste halvandet år," siger han.

arrow Kommentar: Retssag om Charlottenlund Slotshave er penge ud ad vinduet
11. december 2019 kl. 18:00 Opdateret: kl. 00:51
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS