23. september 2021
Længe stod konflikten, om denne grund skulle bebygges med boliger. Nu begynder efterspillet. Når boliger er et no go, hvad skal der så ske med arealet? Arkivfoto: Signe Haahr Pedersen
Længe stod konflikten, om denne grund skulle bebygges med boliger. Nu begynder efterspillet. Når boliger er et no go, hvad skal der så ske med arealet? Arkivfoto: Signe Haahr Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgergruppe kæmper videre - de vil have omstridt grusplads integreret med Forstbotanisk Have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgergruppe kæmper videre - de vil have omstridt grusplads integreret med Forstbotanisk Have

De borgere, der håber, at den omstridte grusplads ved Charlottenlund Station, føres tilbage til naturen, er klar til at gå til fonde. Men de savner en pris på matriklen. De sender en appel til DSB og Gentoftes borgmester

Opdateret 04. juni 2020 kl. 00:53
Villabyerne - 19. november 2019 kl. 11:45
Af Jesper Bjørn Larsen

Miljøstyrelsen har blokeret for Bonavas rækkehus-projekt, men hvad skal der så ske med DSB's areal mellem Charlottenlund Station og Forstbotanisk Have?

arrow Læs også: DEBAT: Vigtigt med hurtig afklaring af DSB-arealet

Hvis man spørger den borgergruppe, som har kæmpet for at bevare området ubebygget, er svaret klart:

"Det er et stort ønske blandt borgerne at få matrikel 125g 'genforenet' med Forstbotanisk Have, og det har borgergruppen besluttet at sætte som nyt mål for deres arbejde. Vi er ved at planlægge kontakt til relevante fonde, som kan have interesse i at støtte projektet med at sikre skovens landskabelige værdi og kulturarven i Forstbotanisk Have samt at forskønne den nuværende grusplads til glæde for Gentoftes borgere," siger Claus Winberg, en af talspersonerne fra borgergruppen, til Villabyerne. Og han tilføjer:

"Det er vanskeligt for os at præsentere et projekt for fondene uden at kende en eventuel pris for matrikel 125g. Kunne DSB Ejendomme være interesseret i at sælge grunden og lade den indgå i et fondsstøttet projekt om at genforene den med Forstbotanisk Have? Til hvilken pris kunne dette i givet fald ske? Det mangler vi svar på."

Claus Winberg og resten af borgergruppen ønsker altså at få området integreret med Forstbotanisk Have og vil gerne i dialog med DSB Ejendomme.

"Vores største ønske er, at DSB Ejendomme giver arealet kvit og frit tilbage til skoven. Statsbanerne fik det selv kvit og frit i sin tid, og de har ikke længere noget at bruge arealet til. Vi håber samtidig, at DSB vil sørge for at oprense grunden for en eventuel miljøforurening," siger han.

Villabyerne har henvendt sig til DSB med borgergruppens spørgsmål og har fået dette svar:

"DSB har ikke truffet beslutning om, hvad der skal ske med arealet. Hvis nogen har ønske om at købe et af DSB's arealer eller en vores bygninger, så er man altid velkommen til at kontakte DSB Ejendomme," siger direktør Jes Transbøl fra DSB DSB Ejendomsudvikling A/S.

På vegne af borgergruppen sender Claus Winberg også en klar appel til både Gentoftes borgmester Hans Toft (K) og Naturstyrelsen, der ejer Forstbotanisk Have.

"Vi kunne godt tænke os at få lidt mere struktur på den fremtidige drift og vedligeholdelse af området. I dag kører det lidt på gode folks indsats og velvilje. Vi opfordrer Naturstyrelsen til at gå ind i et konstruktivt samarbejde om at få arealet sluset tilbage til Forstbotanisk Have. Og vi opfordrer Hans Toft til at tage kontakt til os. Hvorfor ikke hjælpe os med at få skabt det rekreative grønne areal, som området er udlagt til? Hvorfor ikke udnytte vores ideer og inddrage borgerne? Hvad med et borgermøde, hvor alle ideer kunne komme frem," spørger Claus Winberg.

Villabyerne har spurgt borgmester Hans Toft, om han vil hjælpe borgergruppen i dens bestræbelser på at få omdannet grusarealet til et rekreativt grønt areal, eventuelt med en tilbageslusning til Forstbotanisk Have?

"Det er, som gruppen også er inde på, DSB Ejendomme og Naturstyrelsen, men også andre statslige enheder, der er aktørerne i forhold til gruppens ærinde. Kommunens rolle er alene at tage stilling til plangrundlaget. Men allerede i dag er arealet udlagt til rekreativt, grønt område. DSB Ejendomme har den 16/11 oplyst Gentofte Kommune, at de efter Miljøstyrelsens afgørelse nu står i en ny situation, og at de således ikke har andre aktuelle planer for arealet og den fremtidige anvendelse. Hvad de statslige enheder har af planer for dette og områdets andre grønne arealer, må vi afvente nærmere. Jeg tager ikke initiativ til forslag om regulering af statslige arealers indbyrdes ejerforhold og planer, heller ikke i forhold til grusarealet," siger Hans Toft i et skriftligt svar.

Hvordan forholder du dig til ideen om den dialog, eventuelt i form af et borgermøde, som borgergruppen lægger op til med dig og Gentofte Kommune?

"Gruppen må formodes selv at kontakte de mange statslige styrelser og selskaber herom. Jeg uddyber gerne min holdning hertil over for repræsentanter fra gruppen, hvis de ønsker et møde med mig herom," siger Hans Toft.

arrow Debat: Gentofte Kommune bør købe DSB-grunden
28. november 2019 kl. 11:30 Opdateret: kl. 00:52
arrow Borgere: Grusarealet skal tilbage til skoven
05. november 2019 kl. 11:16 Opdateret: kl. 00:54
arrow Miljøstyrelsen siger klart nej til Gentofte Kommunes byggeplaner
31. oktober 2019 kl. 11:42 Opdateret: kl. 00:54
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

KONTAKT OS