18. oktober 2021
Garderhøjfortet får et længe næret ønske opfyldt, når de til Befæstningens dag på søndag 26. september kan fremvise et F-16-fly. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Garderhøjfortet får et længe næret ønske opfyldt, når de til Befæstningens dag på søndag 26. september kan fremvise et F-16-fly. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøg cockpittet på et F-16-fly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøg cockpittet på et F-16-fly

Fejringen af Befæstningens dag søndag 26. september får fuld skrue med antikke køretøjer, musikkorps og saluterende kanoner

Villabyerne - 23. september 2021 kl. 13:00

Traditionen tro arrangerer Garderhøjfortet sammen med Garderhøjfortets Venner fejringen af Befæstningens dag søndag 26. september. I år er der, for at fejre genåbningen, skruet ekstra op for festlighederne, hvor fortet fyldes med antikke brand og redningskøretøjer, et F-16-fly, en røgdykkerbane, militærkøretøjer og meget mere. Undervejs spiller orkesteret op til fest, og kanonerne saluterer.

arrow Læs også: GentofteNatten er tilbage: Det kan du opleve

Under hele arrangementet vil Garderhøjfortets Venner sælge mad og drikkevarer ved Kommandantskabet.

En familietradition

"Vi oplever at det efterhånden er blevet en tradition for mange lokale familier at komme til Befæstningens dag. Det er rigtig hyggeligt!" fortæller leder af Garderhøjfortet Kristine Adler-Nissen i en pressemeddelelse.

"Befæstningens dag er også en god mulighed for at komme ned og se fortet, for folk, som aldrig har været her, " fortsætter Kristine Adler-Nissen.

Børn og barnlige sjæle kan blive indrulleret som soldater og få en soldaterbog fyldt med missioner, der skal løses på fortet. Og så kan man opleve det store orkester fra Hjemmeværnets musikkorps København spille.

"Der er en fantastisk stemning, når kanonerne affyres, og hjemmeværnets orkester derefter går i gang med at spille med de fantastiske biler fra BrandMuseet i baggrunden," lover lederen af Garderhøjfortet.

Garderhøjfortet har i flere år haft et ønske om at få besøg af et F-16-fly. Og det ønske er nu opfyldt, hvor de besøgende kan prøve at sidde i cockpittet.

Ud over det kan man også studere veteran-militærkøretøjer, brandbiler, ambulancer og politimotorcykler nærmere. Og børnene kan prøve beredskabets røgdykkerbane.

De store kanoner i brug

Det hele skal naturligvis fejres med et brag, som Garderhøjfortet har for vane. Derfor saluterer fortets kanonlaug med de største kanoner på fortet kl. 12.

Kanonerne er 15 cm i kaliber og plejede at skyde med granater, der vejede 38 kilo ud mod mål, der lå næsten seks km væk, da fortet var aktivt under første verdenskrig.

På søndag er der dog kun løst krudt i kanonerne.

Se de andre anlæg

På Befæstningens dag er der aktiviteter på næsten alle anlæg i Københavns Befæstning. Så efter besøget på Garderhøjfortet kan man for eksempel fortsætte til Fortunfortet, der ellers er lukket for besøgende. jesl

arrow Kulturlivet får en økonomisk håndsrækning
03. september 2021 kl. 10:51 Opdateret: kl. 14:49
arrow Bliv klar til krig i Garderhøjfortets escape-rooms
17. juli 2021 kl. 18:00 Opdateret: kl. 14:49
Rejser du til udlandet i år?
 

KONTAKT OS