3. juni 2020
Bogmessen blev aflyst og bibliotekerne lukket som følge af coronakrisen, men der er stadig masser af muligheder for at finde gode bøger via bibliotekernes digitale tjenester. Arkivfoto
Bogmessen blev aflyst og bibliotekerne lukket som følge af coronakrisen, men der er stadig masser af muligheder for at finde gode bøger via bibliotekernes digitale tjenester. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bare rolig: Der er ingen knaphed på fødevarer for bogorme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bare rolig: Der er ingen knaphed på fødevarer for bogorme

Gentofte Bibliotekerne er måske nok lukkede, men der er stadig adgang til de digitale tjenester. Og her gemmer der sig et væld af litterære tilbud

Villabyerne - 28. marts 2020 kl. 14:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du læst alt, hvad der står på hylden i disse coronatider? Er det kun James Joyces 'Ulysses', der står ulæst tilbage - og så desperat er du trods alt heller ikke blevet?

Fortvivl ikke. Dørene til kommunens seks biblioteker er lukkede, foreløbig til og med 13. april, men du kan stadig benytte dig af bibliotekernes digitale tjenester døgnet rundt hjemme fra sofaen.

På genbib.dk finder du blandt andet eReolen, hvor du kan låne et væld af både ebøger og lydbøger.

Skal der være noget til ungerne, kan du bruge eReolenGo, der har et stort udvalg af børnebøger.

Eller måske kender du nogen, som savner læsestof på andre sprog end dansk. Det kan man finde på eReolen Global og på Pressreader, der udbyder udenlandske aviser.

RB Digital har masser af blade og magasiner, der tilgodeser en bred vifte af interesser.

For de filmglade kan biblioteket anbefale at gå ind på Filmstriben, der udbyder film og serier til både børn, unge og voksne.

Mangler du svar på faktuelle spørgsmål, hjælp til søgestrategi og litteratursøgning til opgave, henvisninger til bøger, artikler eller webressourcer? Så kan du få hjælp på Biblioteksvagten.dk, hvor bibliotekarer fra hele landet sidder klar til at svare.

Du kan også få fat i de lokale bibliotekarer fra Gentofte Bibliotekerne ved at skrive til hvo@gentofte.dk.

Hjælp til video

Spekulerer du på, hvordan du laver en videosamtale med venner og familie? For eksempel gennem Facetime eller Messenger?

Få hjælp til det og andre udfordringer med hverdags-IT med eKursus.nu. Se en kort introduktion på genbib.dk og kom i gang.

Hvis du savner nogle gode ideer eller inspiration til, hvilke bøger du skal læse, eller hvis du simpelthen bare savner dit bibliotek, så gå ind på bibliotekernes Facebooksider eller Instagram, hvor personalet blandt meget andet anbefaler god litteratur, bl..a fremtidsromaner til dystre tider som den aktuelle coronakrise.

Hvis du oplever problemer med at få noget til at fungere, eller har andre spørgsmål, sidder bibliotekarerne klar ved mailen til at hjælpe dig.

Skriv til bibliotek@gentofte.dk eller Biblioteksvagten, som du også finder på hjemmesiden genbib.dk. jbl

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

KONTAKT OS