

Se billedserie
”Aurehøjs lange tradition som musikgymnasium har skabt et engageret
og kreativt musikmiljø, der også smitter af på de elever, der ikke udøver
musik selv,” fortæller rektor Anette Hestbæk Jørgensen
Hvornår? Aurehøj Gymnasium har virtuel orienteringsaften i aften, onsdag 20. januar 2021 kl. 19.30.
Hvis man ikke har mulighed for at deltage på selve aftenen, så er det muligt at se videoen efterfølgende på Aurehøjs hjemmeside.
Hvordan?
"Vores virtuelle orienteringsaften er optaget allerede i starten af december, og vi er derfor heldige at have en del elever med i vores præsentation af Aurehøj. Vi indrettede et lokale som studie og har optaget en række interviews med lærere, rektor og særligt vores elever, som fortæller om, hvordan det er at være elev på Aurehøj. Vi har valgt at have to elevværter, som gennem interviews vil vise vores særlige Aurehøj-stemning. På aftenen er det muligt at stille spørgsmål gennem en chat, som man kan tilgå fra vores hjemmeside," fortæller Anette Hestbæk Jørgensen.
Hvordan vil du som rektor beskrive Aurehøjs profil og værdier?
"Aurehøjs lange tradition som musikgymnasium har skabt et engageret og kreativt musikmiljø, der også smitter af på de elever, der ikke udøver musik selv. Der er en lang række frivillige musiktilbud både inden for det klassiske musikfelt, kor, big band og rytmisk musik, og vi har årligt en lang række koncerter, musical og events, som elever og forældre kan deltage i.
Vi optager hvert år elever fra op mod 75 forskellige grundskoler. På skolen skaber vi et inkluderende miljø gennem måden, vi taler til hinanden på og måden hvorpå, vi er sammen på tværs af klasser og årgange. Vores undervisning er på et højt fagligt niveau i alle fag, der inspirerer til nysgerrighed, fordybelse og dannelse. Vores elever er stærke og selvstændige unge mennesker, der engagerer sig i det, de laver. Vi værdsætter hinandens forskelligheder, evner og holdninger. Udover musikken, så arbejder vi for en grøn profil. Vi er en del af UNESCO-skole samarbejdet og har fokus på de 17 verdensmål igennem alle tre studieår. Derudover har vi et meget aktivt klima- og miljøudvalg, som senest har lavet en bi-venlig have for at understøtte biodiversitet. Vi bliver til september 2021 en del af det årlige Klimafolkemøde med en ungescene her på Aurehøj," fortæller Anette Hestbæk Jørgensen.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her