30. marts 2020
I Gentofte Kommune kan skattelettelsen opgøres til 36.000 kr. per indbygger.
I Gentofte Kommune kan skattelettelsen opgøres til 36.000 kr. per indbygger.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arbejdernes Erhvervsråd: Gentofteborgere har fået de største skattelettelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdernes Erhvervsråd: Gentofteborgere har fået de største skattelettelser

Blandt borgerne i landets 98 kommuner er Gentoftes borgere dem, der har fået de største skattelettelser i perioden 2002-2019, viser tal fra Arbejdernes Erhvervsråd

Villabyerne - 10. januar 2020 kl. 11:43
Af Mikkel Brøgger Petersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gentoftes borgere har fået mest ud af de skattelettelser, der er blevet givet på indkomstskatten i perioden fra 2002 til 2019.

Det viser en analyse fra Arbejdernes Erhvervsråd, som er lavet i samarbejde med 3F.

I Gentofte Kommune kan skattelettelserne opgøres til 36.000 kroner per borger. Anderledes ser det ud for Langeland Kommune, der ligger på listens sidsteplads med 9.900 kroner per borger.

Om årsagerne skriver Arbejdernes Erhvervsråd følgende:

"I løbet af de seneste to årtier har der ad flere omgange været gennemført skattereformer, der i høj grad har lettet indkomstskatten. Blandt fokusområderne i skattereformerne har været indførelse og forhøjelse af beskæftigelsesfradraget, afskaffelse af mellemskatten samt forhøjelser af topskattegrænsen."

arrow Læs også: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd: Her har man fået de største skattelettelser
Øget ulighed

Skattelettelserne har betydet, at uligheden i Danmark er steget.

"I løbet af perioden 2002-2019 er indkomstskatten lettet med knap 65 mia. kr. Disse skattelettelser har været med til at øge uligheden. Den skæve fordeling afspejles også geografisk. Der er en meget klar tendens til, at de kommuner, der i forvejen havde de højeste indkomster, også er de kommuner, der har fået de største indkomstskattelettelser. Skattelettelserne har dermed været med til at forstærke tendensen til stigende indkomstforskelle mellem kommunerne," skriver analytiker for Arbejdernes Erhvervsråd Sune Caspersen og fortsætter:

"Den førte skattepolitik har øget uligheden i Danmark. Den samlede virkning på gini-koefficienten (mål for graden af ulighed, red.) af lettelserne i indkomstskatten kan opgøres til ca. 1,5 pct.-point. Det skal holdes op imod, at gini-koefficienten ifølge Danmarks Statistik var 24,0 procent i 2002 og 29,3 procent i 2017. De skæve indkomstskattelettelser har altså haft væsentlig betydning for den stigende ulighed over de seneste 15 år."

arrow Politi undersøger, hvorfor kvinde faldt ud over altan
09. januar 2020 kl. 20:33 Opdateret: kl. 11:51
arrow Indkomstskattelettelser: Allerød i top 5
06. januar 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 12:39

KONTAKT OS