25. september 2021
Humørbomben Ann Farholt har salen i sin hule hånd, når hun folder sit sceniske talent ud. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Humørbomben Ann Farholt har salen i sin hule hånd, når hun folder sit sceniske talent ud. Pressefoto
Foto: Birger Storm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anmeldelse: Liv og glade dage i Bakkens tidslomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anmeldelse: Liv og glade dage i Bakkens tidslomme

Der er både vid og bid, fart og tempo og fire veloplagte syngepiger i årets forestilling i Bakkens Hvile, som vor anmelder giver seks stjerner

Villabyerne - 02. juni 2021 kl. 08:07
Af Mikael Østergaard

Bakkens Hvile er tilbage i strålende form efter en lang coronanedlukning. De frække vittigheder er blevet sprittet af, og alt er ved det gamle og velkendte.

arrow Læs også: Cirkusrevyen forlænger for første gang sæsonen

Fire syngepiger i imponerende kostumer og dertil hørende hatte, kapelmester Kenneth Sichlau sidder ved klaveret, Susanne Breuning har instrueret, og i baren står Morten Messerschmidt og blander drinks og tapper fadøl. Det er betryggende. Så ved man, at pengene passer.

Det hele foregår i den velkendte indpakning med fire dronningestole, et gærde til at holde uterlige mandlige publikummer væk, bøgegrene i loftet og gulnede malerier på de ældgamle trævægge.

Der har muligvis været forestillinger på højde med årets udgave i Bakkens Hvile. Men næppe nogen bedre. Denne anmelder har set mange forestillinger gennem tiden, men udgave nr. 144 overstråler dem alle.

Det er naturligvis syngepigernes fortjeneste.

Elegante, pikante og poetiske Dot Wessman, flirtende femme fatale Tina Grundwald med trutmund og lir i øjnene, og Anne Karin Broberg, der det ene øjeblik er stilfuld og koket og det næste forvandler sig til en rappenskralde. Og sidst, men ikke mindst, humørbomben Ann Farholt med den kraftfulde stemme og de vanvittige grimasser. Sikken en festabe.

Fælles for de fire 'piger' er, at de synger fantastisk, har scenisk udstråling og tydeligt viser, at de har det sjovt på scenen og elsker deres job.

Gammelt og nyt

Repertoiret spænder fra de udødelige 'Gå med i Lunden', 'Alle går rundt og forelsker sig', 'Hængepilen', 'Glemmer du' og 'Køb blomster, køb blomster' til nyskrevne tekster af bl.a. Leif Maibom, Nils Olsen, Jesper Grundwald, Rasmus Krogsgaard og Sigurd Barrett. Alle garvede folk, som ved, hvordan en tekst skal skræddersyes til Bakkens Hvile.

Vi kommer vidt omkring. Fra Mettes makrelmad over MeToo til den letkøbte jagt på et hit, fint fremført af Dot Wessman. Der er også hyldestsange for Ulf Pilgaards 40-års jubilæum i Cirkusrevyen og for den danske pølsevogns 100 års jubilæum.

Skal et enkelt nummer trækkes frem, må det blive 'Moderne teknologi', hvor Ann Farholt overbevisende demonstrerer, hvordan ægtemandens nyindkøbte pc har dræbt sexlivet. Præcis som Marguerite Viby gjorde det i 1965 med 'Før vi fik bil'.

Da overgav publikum sig totalt og belønnede Ann Fraholt med stående ovationer, så bøgegrenene blafrede og den gamle træpavillon knagede i fugerne.

Bakkens Hvile

Bakkens Hvile er den sidste overlevende sangerindepavillon på Dyrehavsbakken. Den blev åbnet i 1877 af Johannes L. Andersen også kaldet 'Jøde Andersen'. Jøde Andersen gik under dette navn, da han havde været tjener i Jødekælderen, som var en beværtning på Højbro Plads i København.

arrow DEBAT: Cirkusrevyen har problemer med billetterne
28. maj 2021 kl. 07:01 Opdateret: kl. 15:00
arrow Cirkusrevyen politianmeldt af vred borger: Afviser kritik
27. maj 2021 kl. 13:45 Opdateret: kl. 12:51
arrow DEBAT: Børnebillet til 425 kr. Er det for sjov, Cirkusrevyen?
20. maj 2021 kl. 15:20 Opdateret: kl. 14:53
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS