24. september 2021
Ulf Pilgaards obligatoriske Dronning Margrethe var hylende morsom.
gallery icon

Se billedserie

Ulf Pilgaards obligatoriske Dronning Margrethe var hylende morsom.
Foto: Henrik Petit
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anmeldelse: Endelig kunne grinet atter slippes løs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anmeldelse: Endelig kunne grinet atter slippes løs

Det var en befrielse, at Cirkusrevyen igen kunne løbe af stablen. Efter alle restriktionerne og et tabt revyår var det en fest i sig selv, mener vor anmelder, der giver revyen fuldt hus på stjernerne

Villabyerne - 10. maj 2021 kl. 12:35
Af Peter Madsen, kulturanmelder på Villabyerne

Som altid har Cirkusrevyen noget at byde på, og det skyldes naturligvis de velskrevne numre og de fantastiske skuespillere, som med største lethed og elegance serverer de forskellige numre i et smidigt forløb revyen igennem.

arrow Læs også: Cirkusrevyen forlænger for første gang sæsonen

Flere præstationer skal fremhæves som bærende i denne revy, der fik premiere søndag. Desværre fik vi ikke set så meget til Ulf Pilgaard i denne hans sidste sæson i Cirkusrevyen, blot fem ud over tutti-numrene, men dem han deltog i var til gengæld helt i top.

En fejring af ham mod slutningen af forestillingen var der naturligvis også, og de roser var så fuldt fortjent. Han vil blive savnet, når sidste forestilling har udspillet sig.

Hans obligatoriske Dronning Margrethe var også denne gang hylende morsom med skæve bemærkninger, som vi kender dem fra tidligere, og hele figuren får i Ulfs skikkelse en barok morsom udstråling. En fin karikatur, må man sige.

Nærmest fuldkommen kopi

Merete Mærkedahl er et nyt indslag i Cirkusrevyen, og hvilken præstation! Vi fik Mette Frederiksen serveret i en nærmest fuldkommen kopi i nummeret 'Et stykke med makrel', hvor nærmest alt kan ordnes med makrelmadder.

En yderst helstøbt rolle, som burde sætte hende ind som nomineret til årets fund. At hun samtidig har en meget fin sangstemme, fik vi nogle gode eksempler på. Klokkerent simpelthen.

Naturligvis var corona oppe at vende et par gange, blandt andet med en karikatur af Søren Brostrøm fremført af Henrik Lykkegaard i 'Søren' samt 'En dag i testcentret', hvor en vatpind på en halv meter var rekvisit. Også 'I disse tider´ berørte situationen. Men godt, at revyen ikke flød over med omtale af denne triste situation.

Dobbelt op på Niels

Niels Olsen havde flere som sædvanligt morsomme indslag, blandt andet sammen med Ulf Pilgaard, som to læger der er ramt af senilitet. Han er i det hele taget som altid yderst morsom med sin mimik og store korpus. Godt, at han er tilbage på Bakken.

Niels Ellegaards barokke figur og fremtoning i det hele taget står stærkt i forestillingen. Han kan med små midler nærmest løfte teltet, og hans småpludren og skæve latter trækker gevaldigt i lattermusklerne.

Hans rolle som kikset hundetræner i 'Kom så Max' er hylende morsom. Han skal demonstrere sin kunnen, eller mangel på samme, blandt andet med at kalde hunden til sig, hvilket naturligvis mislykkes totalt. End ikke en godbid kan lokke Max ud af busken.

Et kærligt blink

Og så har vi Lisbet Dahl, der som altid står yderst stærkt i revyen. Hendes rolle som Lars Løkke Rasmussen i 'Et vanskeligt job' er en solid karikatur af den lidt vægelsindede partipolitiker, men fremført med et kærligt blink i øjet. I det hele taget er hendes numre af de mest solide i forestillingen, så stor ros til revydronningen.

Flere dansenumre gik over scenen, og mage til professionelt team skal man lede længe efter. Den fornemme koreografi blev fremført yderst elegant og sikkert, og her spillede scenografien kraftigt med. Også den skal her roses for lethed og charme og medspil med danserne. Bravo!

James Prices orkester er noget ganske særligt i denne revy. Klangskønt og sikkert fremføres de forskellige numre, de fleste komponeret til lejligheden af James Price selv. Fine små stykker musik, som smyger sig om sangerne, så det er en fryd.

Tænk, at Price i 21 år har beklædt posten som kapelmester, kun overgået af Lisbet Dahl med 33 år og Ulf med 40. Fantastisk simpelthen.

Revyen fortjener - trods et par stille, lidt kedelige punkter - alle seks revystjerner.

arrow Anmeldelse: Liv og glade dage i Bakkens tidslomme
02. juni 2021 kl. 08:07 Opdateret: kl. 16:13
arrow DEBAT: Cirkusrevyen har problemer med billetterne
28. maj 2021 kl. 07:01 Opdateret: kl. 15:00
arrow Cirkusrevyen politianmeldt af vred borger: Afviser kritik
27. maj 2021 kl. 13:45 Opdateret: kl. 12:51
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

KONTAKT OS