5. december 2020
24.-29. maj vil der blive udledt kun mekanisk renset spildevand fra Skovshoved Pumpestation, advarer Novafos. Pressefoto
24.-29. maj vil der blive udledt kun mekanisk renset spildevand fra Skovshoved Pumpestation, advarer Novafos. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advarsel til badende:Spildevand udledes ved Skovshoved Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advarsel til badende:Spildevand udledes ved Skovshoved Havn

Det mekanisk rensede spildevand bliver udledt 24.-29. maj 1,5 km fra kysten og kan påvirke badevandskvaliteten

Villabyerne - 20. maj 2020 kl. 10:52

Fra 24. maj vil Novafos' pumpestation på Skovshoved Havn i en periode på fem døgn udlede spildevand i Øresund 1,5 kilometer fra kysten.

arrow Læs også: Skånsomt fangede fisk får statskontrolleret mærke

Udledningen er nødvendig, da Lynetteledningen midlertidigt skal lukkes, så Hofor kan undersøge ledningen, skriver Novafos i en pressemeddelelse.

Lynetteledningen er en spildevandsledning, som leder spildevand til renseanlægget Lynetten på Amager.

Undersøgelsen af transportledningen udføres som del af forundersøgelserne til et kommende byggeri i Nordhavnsområdet og skal sikre, at der ikke sker skader på ledningen under den kommende byggeaktivitet.

Vejrforhold afgørende

Selve undersøgelsen varer i alt fem døgn og er planlagt at finde sted 24.-29. maj. Undersøgelsen ønskes udført i tørvejr, og perioden kan derfor risikere at blive forskudt, hvis vejrudsigten varsler regn.

Strøm- og vindforhold har afgørende betydning for, om udledningen 1,5 kilometer fra land midlertidigt vil påvirke badevandet langs kysten. Det er derfor en god idé at følge badevandskvaliteten på www.badevand.dk og undlade at bade, hvis der er markeret med rødt flag.

Man kan tilmelde sig Novafos' sms-service på www.novafos.dk/badevand og modtage en besked, når udledningen begynder og slutter.

Container på havnen

Mens udledningen finder sted ud for Skovshoved Havn, vil spildevandet blive mekanisk renset gennem en rist. Det materiale, der opfanges, vil blive samlet i en container på Skovshoved Havn og transporteret bort med lastbil.

Containeren vil blive placeret i et telt for at reducere eventuelle lugtgener.

Novafos har søgt Gentofte Kommune om tilladelse til udledningen af det mekanisk rensede spildevand, og kommunen vurderer, at det er miljømæssigt forsvarligt og at udledningen er nødvendig, mens Lynetteledningen er lukket.

Udledningen er kortvarig, og vandudskiftningen i Øresund er stor, så spildevandet vil blive kraftigt fortyndet. jesl

arrow Sådan skal nyt statsmærke fremme skånsomt kystfiskeri
24. oktober 2020 kl. 05:00 Opdateret: kl. 16:45
arrow DEBAT: Bæredygtig naturbeskyttelse af Øresund
15. oktober 2020 kl. 09:34 Opdateret: kl. 09:34
arrow DEBAT: Havbunden dør fordi Forsyning Helsingør forurener med slam
21. september 2020 kl. 20:03 Opdateret: kl. 18:29
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

KONTAKT OS