22. oktober 2021
En 16-årig er fundet skyldig i manddrab. Tirsdag blev det afgjort, hvor lang en fængselsstraf, han fik.
En 16-årig er fundet skyldig i manddrab. Tirsdag blev det afgjort, hvor lang en fængselsstraf, han fik.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig slog 18-årig ihjel: Så lang er straffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig slog 18-årig ihjel: Så lang er straffen

Dommen faldt tirsdag eftermiddag i Retten i Lyngby over fem unge mænd, der var involverede i et masseslagsmål i Gentofte sidste år, hvor en 18-årig mand mistede livet.

Villabyerne - 09. februar 2021 kl. 13:34
Af Joachim Christensen

8 år i fængsel. Så lang bliver straffen for den 16-årige dreng, der er kendt skyldig i manddrab.

Ved et aftalt slagsmål i Gentofte i april sidste år brændte han med strømpistol en 18-årig mand og stak ham to gange i brystet.

En 18-årig mand fik to års fængsel for at have stukket drabsmandens 13-årige lillebror med kniv samt for medvirken til at slå, stikke og groft gøre skade på den nu 16-årige drabsmand, der blandt andet fik kraniebrud.

Også tre mænd på nu 18, 19 og 20 år blev dømt for medvirken til det overfald. De fik alle en dom på et års fængsel. To af dem risikerede udvisning, da de blot er kommet til Danmark for fire-fem år siden, men retten valgte at give dem en advarsel.

arrow Læs også: 27-årig mand overfaldet og stukket i benet
Sagen kort

Et skænderi på Snapchat udviklede sig drastisk, da en nu 16-årig dreng fra Virum og hans lillebror sidste år aftalte at mødes med en gruppe unge for at slås samme aften.

Natten til den 25. april på parkeringspladsen ved Jägers skatepark var over 10 unge samlet til det, der endte som et masseslagsmål med dødelig udgang.

Den 16-årige var bevæbnet med kniv og en strømpistol, som han brugte mod en 18-årig mand, der mistede livet. Et 13 centimeter dybt knivistik, der gik ind i lungehulen med retning mod hjertet dræbte ham. Fra den dræbtes gruppe er fire unge mænd dømt i samme sag for med knive, en økse og et slagvåben at have stukket og slået den 16-årige i hovedet og på kroppen, så han pådrog sig kraniebrud, blod- og væskeansamlinger i hovedet, skader ved øret og en skade ved knæet. Også de medbragte våben til slagsmålet.

Under retssagen er det blevet gennemgået, at der ikke var tale om et forudgående fjendskab mellem parterne. Det hele udsprang af skænderiet på Snapchat, der udviklede sig. Den 16-årige fik flere jævnaldrende og yngre venner til at tage med til parkeringspladsen, hvor han gav dem våben. To stak dog af med det samme, og to andre opholdt sig i en bil undervejs. Vennerne har i retten fortalt, at de slet ikke vidste, der skulle finde en slåskamp sted.

arrow 14-årig stukket med kniv - gerningsmand anholdt
02. februar 2021 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:18
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

KONTAKT OS