7. juli 2020
Gitte og Andreas er kærester - og blev studenter med en dags mellemrum.
gallery icon

Se billedserie

Gitte og Andreas er kærester - og blev studenter med en dags mellemrum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: X Factor over de nye studenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

X Factor over de nye studenter

Studenterne sprang ud på Cph West, Gymnasierne i Ishøj.

Opdateret 24. juni 2014 kl. 15:20
Vestegnen - 24. juni 2014 kl. 14:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er altid en festdag, når studenterne springer ud på Cph West i Ishøj. Gymnasiet, som huser alle de tre gymnasieretninger hhx, htx og stx, er fuld af liv og studenterhuer i forskellige farver.

I år kunne skolen også byde på en kendis-student i form af Anthony Lopez, der tidligere på året vandt X Factor med makkeren Jasmin og lige nu er aktuel med singlen »Stick Together«. Han blev handelsstudent og var mere end lykkelig for at kunne iføre sig den blå studenterhue:

»YES - endelig færdig,« råbte han højt, da studentereksamen var en realitet. Det har da også været et hårdt år med både skolearbejde, X Factor, efterfølgende turne og indspilning af ny EP i USA.

Helt så meget har Baskim Sørensen Abildå fra Brøndby ikke haft om ørerne. Han blev ligesom Anthony en af årets første handelsstudenter og afsluttede med et flot 12-tal i sin sidste mundlige eksamen i dansk.

»Man er jo altid lidt nervøs til eksamen, men det går for mit vedkommende hurtigt over. Jeg havde faktisk satset på at få en god karakter i dansk, for det er et fag, jeg har ret godt styr på, og da jeg så samtidig trak et godt emne, så vidste jeg, at det ville gå godt,« siger den tilfredse student, som efter sommerferien regner med at tage et sabbatår, hvor han vil arbejde som lærervikar og spare penge op til at komme ud at rejse.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: De smukke unge mennesker
Første stx'er vil være fysioterapeut

Mens Anthony og Baskim tog sig af den blå handelsstudenthue, så blev Gitte Friis Mikkelsen fra Ishøj den første på Cph West til at iføre sig den røde studenterhue, som er det almene gymnasiums hue.

Hun var oppe til afsluttende eksamen i faget AT, som er en tværfaglig almen studieforberedende eksamen. Her scorede hun karakteren 10, og det var lige noget hun kunne bruge, for hun har knoklet for at få karaktergennemsnittet op, så hun kan komme ind på fysioterapeut uddannelsen efter sommerferien.

»Det har været rigtig vigtigt med karaktererne i mine mundtlige eksamener, for jeg vil meget gerne kunne starte på uddannelsen allerede til sommer. Jeg har heldigvis fået 12 i de to øvrige mundtlige eksamener, som jeg har været oppe i, så nu tror jeg, at karaktergennemsnittet er højt nok,« siger den glade student, som ikke bare har haft tre gode år på uddannelsen, men også har fundet sin kæreste Andreas på skolen. Faktisk er de klassekammerater.

»Vi blev kærester allerede i 1.g. Andreas bliver student i morgen, og han får sikkert et bedre karaktergennemsnit end mig,« griner Gitte, som nu kan se frem til translokation og vogntur på fredag - sammen med kæresten.

De første htx-studenter på Cph West blev først færdige efter redaktionens afslutning.

arrow Mathias fra Vallensbæk blev første student i Solrød
24. juni 2014 kl. 11:34 Opdateret: kl. 11:34
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?