19. september 2020
En 16-årig pige har her i Retten i Glostrup fået dom for at antænde ild på en Rødovre-skoles toilet for at slippe for en matematiktime.
En 16-årig pige har her i Retten i Glostrup fået dom for at antænde ild på en Rødovre-skoles toilet for at slippe for en matematiktime.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ville slippe for matematiktime: Satte ild til affaldsspand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ville slippe for matematiktime: Satte ild til affaldsspand
Opdateret 14. september 2020 kl. 06:56
Vestegnen - 14. september 2020 kl. 06:51
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en rigtig dårlig løsning, en dengang 15-årig pige fra Rødovre valgte, da hun tilbage i januar ville slippe for en matematiktime. Hun satte ild til en affaldsspand på skolens toilet - og det har hun nu fået en ret hård dom for.

Branden i affaldsspanden på skolens toilet blev hurtigt opdaget af en lærer, der også hurtigt fik slukket ilden, så den ikke spredte sig. Da Hovedstadens Beredskab kom frem til skolen i Rødovre, var der således ikke ild, og der var heller ikke sket de store skader.

Sagen er nu afgjort i Retten i Glostrup som en tilståelsessag. Den nu 16-årige pige forklarede, at hun antændte branden for at slippe for en matematiktime, og at hun efterfølgende stærkt har fortrudt det.

Retten idømte hende en straf på fem måneders betinget fængsel. Retten lagde vægt på hendes unge alder, men fandt det også skærpende at antænde en brand, bare for at slippe for en time, i nærheden af lokaler, hvor der var mennesker til stede. Pigen modtog dommen.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?