24. november 2020
I Glostrup er der oprettet gå-fællesskaber.
I Glostrup er der oprettet gå-fællesskaber.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil kortlægge borgernes bevægelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil kortlægge borgernes bevægelse
Vestegnen - 25. oktober 2020 kl. 08:19

I denne uge modtager cirka hver tiende borger i Danmark over 15 år et spørgeskema i deres e-boks fra Syddansk Universitet om spørgeskemaundersøgelsen "Danmark i Bevægelse". De der besvarer spørgeskemaet, er med i lodtrækningen om 10.000 kroner skattefrit.

Forskere på Syddansk Universitet vil i samarbejde med Danmarks kommuner undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, fx hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Fysisk aktivitet er for mange forbundet med glæde og samvær med andre, mens det for andre er en naturlig del af den daglige transport og arbejdet. Alt sammen med en positiv indvirkning på den fysiske og mentale sundhed.

- I Glostrup Kommune vægter vi bevægelse højt - deraf vores motto: En sund by i bevægelse. Vi har et aktivt foreningsliv og masser af tiltag i kommunen, der motiverer til bevægelse. Fx det nyeste tiltag Gåstrup, hvor borgere opretter gå-fællesskaber og går ture sammen i lokalområdet, siger borgmester i Glostrup Kommune, John Engelhardt.

Han håber, at så mange som muligt vil besvare spørgeskemaet:

- Med undersøgelsen af borgernes bevægelsesvaner får vi vigtig viden, der kan danne grundlag for, hvordan vi som kommune kan skabe endnu bedre muligheder for fysisk aktivitet.

Flere kan være aktive

"Danmark i Bevægelse" er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til cirka 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 millioner kroner.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?