3. juli 2020
Natur- og kulturoplevelser skal være med til at holde hjernen frisk.
Natur- og kulturoplevelser skal være med til at holde hjernen frisk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil holde hjernen frisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil holde hjernen frisk
Vestegnen - 25. juli 2018 kl. 06:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Ishøj Bibliotek kan to hold seniorer i løbet af 12 uger i efteråret prøve kræfter med nye aktiviteter, der inspirerer til at holde hjernen i gang. Forløbet er en del af pilotprojektet »Hold Hjernen Frisk«.

arrow Læs også: Spis din hjerne sund

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder man hjernen frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang.

Derfor deltager Ishøj Bibliotek i et innovativt pilotprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hedder »Hold Hjernen Frisk« og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk - hele livet.

På Ishøj Bibliotek kan seniorer i løbet af 12 uger lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Ud over Ishøj Bibliotek deltager biblioteker i hele landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen og forskningscenteret Center for Sund Aldring på Københavns Universitet står bag.

Ishøj Bibliotek afholder to aktivitetsforløb: Natur og kultur - nye fællesskaber for seniorer. Deltagerne mødes 12 onsdage kl. 12.30-15 eller torsdage kl. 10-12.30. Det er gratis at deltage.

Seniorerne bruger kroppen sammen og går ture langs kysten, på engen, i skoven og mellem husene. De besøger Ishøj Naturcenter og Ishøj Dyrepark, prøver geocatching, stavgang, stolegymnastik og træning med elastik. De deler kulturelle oplevelser, fx guidede fælleslæsninger og fællessang. De ser en film i Ishøj Kultur Café, besøger kunstmuseet Arken og lytter til Bach i Vejleå Kirke.

Man kan læse mere på www.holdhjernenfrisk.dk

arrow Hold din hjerne frisk
26. august 2018 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:50
arrow Træn din hjerne frisk
07. august 2018 kl. 15:03 Opdateret: kl. 15:03
arrow Seniorer får hjælp til at holde hjernen frisk
07. august 2018 kl. 07:31 Opdateret: kl. 22:39
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?