25. maj 2019
Der skal opføres boliger ved Frihedens Butikscenter i Hvidovre.
Der skal opføres boliger ved Frihedens Butikscenter i Hvidovre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil gøre plads til nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil gøre plads til nye boliger
Vestegnen - 06. november 2018 kl. 15:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I fremtiden kan Frihedens Butikscenter i Hvidovre komme til at se markant anderledes ud, end i dag. Et forslag til en ny lokalplan, der skal gøre det muligt at opføre etageboliger og flere serviceerhverv - herunder en restaurant - ved Frihedens Butikscenter bliver nu sendt i høring.

I det nye lokalplanforslag indgår en udbygning af centret, som vil betyde, at der kan bygges boliger ovenpå centrets eksisterende bygninger. Boligerne kan bestå af et mix af ungdomsboliger, familieboliger og boliger til +55-segmentet, der er en betegnelse for folk, som efter deres børn er flyttet hjemmefra måske gerne vil sælge deres hus og flytte i en lejlighed. Lejlighederne vil ifølge lokalplanforslaget være på mellem 40 og 95 kvadratmeter.

Samlet set vil der være tale om cirka 125 nye boliger.

Lokalplanforslaget giver mulighed for at opføre tre nye bygningselementer til etageboliger. Det drejer sig om to nye 4-etagers beboelsesbygninger, der placeres oven på centerbygningens sydøstlige hjørne ved Strandmarkskirken. Desuden kan der opføres en 9-10 etagers beboelsesbygning, som placeres ovenpå centrets nordvestlige hjørne ved Hvidovrevej.

Der bliver med andre ord tale om et relativ højt byggeri.

Arkitekturen spiller en vigtig rolle i lokalplanforslaget. Bygningerne vil tilføre centret en ny karakter og forskønne dets ansigt udadtil mod Hvidovrevej og Strandmarksvej. Boligerne vil også kunne give nyt liv til centret, ikke kun i dagtimerne, men i høj grad også om aftenen, hvor lyset fra boligerne kan give varme og liv til området.

- Det er et rigtig spændende lokalplanforslag, som der er lavet. Det kan være med til at løse den store efterspørgsel på lejeboliger, som vi oplever i disse år. Nu bliver forslaget sendt i høring, og så håber jeg, at vi får nogle reaktioner og input fra vores borgere, som vi kan gå videre med, siger borgmester Helle Adelborg.

Parkeringssituationen efter en eventuel udbygning skal undersøges i den kommende høringsperiode.

Foruden boligerne indeholder lokalplanforslaget også en restaurant, der skal ligge på området mellem det nuværende butikscenter og Hvidovrevej.