19. marts 2019
Herstedøster IC's fans heppede og sang og gav hjemmeholdet fantastisk opbakning. Det kunne dog ikke forhindre en 6-0 sejr til Brøndby. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Herstedøster IC's fans heppede og sang og gav hjemmeholdet fantastisk opbakning. Det kunne dog ikke forhindre en 6-0 sejr til Brøndby. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og stort galleri fra stadion-rekord: Kæmpe oplevelse - og 6-0 til Brøndby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og stort galleri fra stadion-rekord: Kæmpe oplevelse - og 6-0 til Brøndby
Opdateret 17. juni 2018 kl. 19:41
Vestegnen - 17. juni 2018 kl. 17:58
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brøndbys superliga-stjerner gæstede søndag eftermiddag Herstedøster IC, og vandt overbevisende. Det samme gjorde fællesskabet i Albertslund-klubben.

- De kunne godt nøjes med én banehalvdel, lød det tørt fra en tilskuer, da de første minutter af træningskampen mellem Herstedøster IC og Brøndby IF var spillet.

Søndag eftermiddag blev der på Herstedøster Stadion nemlig sat en tyk streg under, hvor stor forskel der er på at spille i Sjællandsserien og i superligaen. Det gælder både i fysik, tempo og teknik.

Selv om Herstedøster-spillerne kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne, så vandt Brøndby kampen med 6-0 - efter to scoringer i første og fire i anden halvleg. Den store sejr kom i hus på trods af mange store redninger af Herstedøsters målmand.

Brøndby-træner Alexander Zorninger sendte et helt nyt Brøndby-hold på banen efter pausen, så set over hele kampen fik han brugt både de etablerede stjerner og de nye spillere. Undtagelsen var dog en af de store profiler, Hany Mukhtar, der er lidt skadesplaget. Han var dog i Herstedøster for at se kampen.

Herstedøster IC er netværksklub til Brøndby Masterclass, og det var gennem dette samarbejde, at træningskampen var kommet i stand.

For Herstedøster IC var der ikke penge i kampen - ud over, at der var god omsætning i stadionpølser, drikkevarer mm. Hele kampen blev afviklet med frivillige hjælpere fra klubben, og på dagen var cirka 80 klubfolk aktive i blandt andet bodsalg og som tilskuerguider.

Den store indsats fra de frivillige i Herstedøster IC blev kronet med en stadionrekord. Der var i omegnen af 2000 børn og voksne på plads bag afspærringerne til banen. Den hidtidige rekord lød på 1400 tilskuere.

Herstedøster IC havde bevidst valgt, at der skulle være gratis adgang til kampen, så alle i og omkring klubben kunne få en stor oplevelse. Og det var tilfældet.

Der blev hygget blandt tilskuerne, som var en blanding af Herstedøster IC-fans og Brøndby-fans, og stemningen var god. Og det lod også til, at der blev hygget på banen.

Kampen var en del af Brøndbys forberedelser til den kommende sæson. Foruden kampen i Albertslund står den på træningslejr i Østrig og træningskampe.

Sæsonen i superligaen indledes for Brøndbys vedkommende med en tur til Randers FC mandag den 16. juli kl. 20.15, og første hjemmekamp spilles mod oprykkerne fra Vejle BK søndag den 22. juli kl. 18.00.