8. maj 2021
Kronprinsesse Mary plantede det første træ i Prinsesselunden i Vestskoven. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kronprinsesse Mary plantede det første træ i Prinsesselunden i Vestskoven. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og kæmpe billedserie: Kronprinsesse Mary i Vestskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og kæmpe billedserie: Kronprinsesse Mary i Vestskoven
Opdateret 03. november 2015 kl. 17:11
Vestegnen - 02. november 2015 kl. 20:15
Af Peter Erlitz

»Jeg har vist taget mere fornuftigt tøj på end jer,« lød det muntert fra kronprinsesse Mary til en gruppe skoleelever, da hun mandag var i Vestskoven og plante træer sammen med lokale skolebørn.

Kronprinsessen nøjedes ikke med at plante det officielle træ - hun gik også sammen med lokale skoleelever og plantede en hel række træer sammen med børnene. Og mens mange af børnene havde deres normale pæne sko på, så havde Mary iført sig gummistøvler og plantevenligt tøj.

Baggrunden for Kronprinsesse Marys besøg i Vestskoven var klimakampagnen »Genplant Planeten«. Det handler om, at børn og voksne kan gøre en forskel ved at plante træer.

Og det gjorde skolebørn fra blandt andet Albertslund og Glostrup - i selskab med Kronprinsesse Mary.

Det første træ i Vestskoven blev plantet tilbage i 1967, og siden er der kommet 10 millioner flere til. Mandag blev de første af cirka 4.000 nye træer plantet i dét, som bliver til »Prinsesselunden«. En række fodboldbaner er blevet flyttet, og dermed er der blevet plads til et nyt skovareal tæt på Naturcenter Herstedhøje. Den nye del af Vestskoven kommer især til at bestå af blandede løvtræer.

Kronprinsesse Mary var ikke kun aktiv i selve træplantningen, hun var også engageret i de aktiviteter, som var en del af arrangementet. Hun besøgte de værksteder, hvor børnene arbejdede med træ, så de fik mere viden om, hvordan træer kan være med til at påvirke klimaet i positiv retning. Nogle børn fremstillede flis, som derefter blev omdannet til trækul over bålet - så der kunne tegnes med det. Andre børn pressede æblemost, og nogle fremstillede støttepinde til de nye træer.

Se video og læs videre
Træer vender udviklingen

Skovrider Kim Søderlund understregede, at man kan vende den negative udvikling i klimaet ved at plante træer. Og han blev bakket op af Albertslunds borgmester:

»Det er dejligt at se jer børn gøre en forskel,« sagde Albertslunds borgmester Steen Christiansen. Som fortalte, at for 50 år siden var der kun marker og drivhuse på det sted, hvor Vestskoven nu er vokset frem.

I plantede skoven

»Om nogle år vil I kunne komme her og fortælle børn og børnebørn, at I plantede træer sammen med Kronprinsesse Mary,« tilføjede Steen Christiansen.

»Skal det være dybere?« spurgte Kronprinsesse Mary, da hun sammen med skovrider Kim Søderlund plantede et egetræ. Hun blev ved med at grave, til skovrideren var tilfreds med resultatet - og dermed var den første royale træplantning i Vestskoven en realitet.

»Altså, jeg var lidt nervøs for at skulle synge for Mary,« sagde en af de elever fra Herstedøster Skole i Albertslund, som sang »Vi vil plante et træ«.

»Det var jeg altså ikke,« var modsvaret fra en dreng.

Begejstring

Alle børnene var dog begejstret for det kongelige besøg. Nogle var spændte, andre var helt afslappede i forhold til at skulle stå ansigt til ansigt med en rigtig prinsesse.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?