13. december 2017
Det nye kunstværk er skabt specielt til Rødovre Centrums nye afdeling Krystallen.
gallery icon

Se billedserie

Det nye kunstværk er skabt specielt til Rødovre Centrums nye afdeling Krystallen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Vokseværk og kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Vokseværk og kunstværk
Vestegnen - 28. september 2017 kl. 07:04
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inviterede gæster fik onsdag aften mulighed for at kigge nærmere på den seneste udvidelse af Rødovre Centrum, der blandt andet rummer Danmarks største Matas, Danmarks første område til afhentning af varer købt på nettet - og et markant kunstværk.

Krystallen hedder den nyeste udvidelse af Rødovre Centrum, der åbner for kunderne torsdag formiddag kl. 10.

Og de har noget at glæde sig til: Nye butikker og et elegant design, der harmonerer godt med det øvrige Rødovre Centrum.

Den nye afdeling rummer fra start 17 nye nye butikker, og der er samtidig tilført 550 flere p-pladser. I løbet af de kommende otte-ti måneder vil yderlige cirka 15 nye butikker komme til. Det betyder, at Rødovre Centrum runder 160 butikker, og dermed bliver Danmarks største butikscenter, målt på antal butikker. Rødovre Centrum er et mix af store butikker og mindre specialbutikker - og sådan er det faktisk også i den nye afdeling.

»Inden for vores verden betyder størrelsen noget, idet et godt sammensat og bredt butiksmix i kombination med en masse andre hverdagsfunktioner og serviceudbud, er en af nøglerne til succes,« siger direktør i A/S Rødovre Centrum, Jesper Andreasen.

Rødovre Centrum rummer både butikker, kontorer, klinikker, biograf og mange andre oplevelsesmuligheder og servicefunktioner.

En helt ny funktion, som endnu ikke er set i danske shoppingcentre, er et nyt »click & collect« område. Efter at have købt noget på nettet, så vil man kunne afhente varen i Rødovre Centrum, prøve den af og returnere den med det samme, såfremt varen ikke passer kunden.

I den nye afdeling er Danmarks største Matas-butik blevet indrettet. Mange var inden for, da Rødovre Centrum holdt »release party« onsdag aften, og de var imponerede.

Krystallen byder også på et imponerende kunstværk, skabt specielt til Rødovre Centrum af Thilo Frank.

36 geometriske skulpturer hænger ned fra loftet i et bølget forløb, der bugter sig gennem rummet og omfavner den besøgende på vej op eller ned af rulletrappen. Værket går hånd i hånd med bygningens arkitektur, hvor sollyset opfylder de åbne rum fra vinduesbeklædte sider og trekantede ovenlysvinduer.

De 36 skulpturer er lavet ud fra matematiske regler i ni forskellige størrelser med fire af hver størrelse. Thilo Frank er inspireret af 1500-tallets matematik, og et gennemgående træk ved værket er tanker om universets former, dynamik og forløb. Værket bliver belyst af naturligt sollys og af 12 kunstige lyskilder opsat mellem skulpturerne. De kunstige lyskilder følger, ligesom sollyset, døgnets rytme, og med denne kobling peger Thilo Frank på forholdet mellem det naturlige og det kunstige, mellem naturen og mennesket.

Når man stiger på rullebåndet, som forbinder tagparkeringen med butiksgaden, bliver man ført direkte ind i værkets rytme og bliver sammen med sollyset og de andre gæster reflekteret i skulpturernes overflade. Med værket ønsker Thilo Frank at skabe en pause i vores hverdagsrutiner og travlhed.

I forbindelse med udvidelsen er der indarbejdet en række miljøtiltag, som reducerer centrets miljøbelastning. Der er tale om separat regnvands- og kloakledninger, grønt sedumtag til forsinkelse af regnvandsnedsivning, LED-belysning mm. Herudover er Rødovre Centrum klimapartner hos Dong, hvilket betyder, at hele elforbruget i Rødovre Centrum er dækket af vedvarende energikilder.

»Rødovre Centrum har traditionelt spillet en aktiv rolle i lokalområdet, og vi ønsker at vise, at en grøn profil går hånd i hånd med god forretning,« siger direktør Jesper Andreasen.

Rødovre Centrum
  • Rødovre Centrum åbnede 1. april 1966 som den første større og overdækkede center-etablering i Danmark.
  • Centret er tilbygget i 1975, 1989, 1999, 2000, med en større udbygning og renovering i 2004-08 og i 2012-13.
  • Efter den seneste udvidelse (der er fuldt gennemført i sommeren 2018) vil centret rumme cirka 160 butikker, og have cirka 3.250 parkeringspladser.
  • Efter udvidelsen forventes cirka 8,8 millioner kunder om året, og en årlig omsætning på cirka 2,4 milliarder kroner.
  • Cirka 60 procent af kunderne kommer fra omkringliggende kommuner.
  • Rødovre Centrum er i privat eje i 3. generation af centrets grundlægger, hvilket er helt unikt for større centre i Danmark.
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk