20. januar 2019
Det blev Lars Ellers folkefest i Rødovre.
gallery icon

Se billedserie

Det blev Lars Ellers folkefest i Rødovre.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Ellers folkefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Ellers folkefest
Opdateret 08. august 2018 kl. 20:39
Vestegnen - 08. august 2018 kl. 18:18
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er her jeg føler mig hjemme.

Lars Eller stod på scenen og kiggede ud på et menneskehav på Rødovre Rådhusplads.

På storskærmen var det gåsehuds-fremkaldende at opleve, hvordan ishockey-stjernen Lars Eller fra Rødovre for to måneder siden blev matchvinder for sin klub Washington Capitals og dermed afgjorde, hvor Stanley Cup-trofæet skulle placeres. Og få minutter efter triumfen udtalte Lars Eller, at Stanley Cup-trofæet skulle til Rødovre.

Skulle nogen være i tvivl, så er det kæmpe stort. At en dansker for første gang bliver mester i verdens hårdeste ishockeyliga svarer til noget i retning af en dansk sejr i en af de helt store tennisturneringer eller et dansk EM i fodbold.

»For han er en af vor egne - en rigtig Rødovre-dreng« sang fansene i Rødovre Skøjte Arena, da Lars Eller blev modtaget på den is, hvor han har brugt så mange timer.

Forinden var Lars Eller gået på scenen på Rødovre Rådhusplads med Stanley Cup-trofæet løftet over hovedet. Rådhuspladsen i Rødovre var fuldstændig fyldt med børn, unge og voksne fra Rødovre, Vestegnen og hele landet, der ville hylde den nye »bykonge«. Der blev sunget nationalmelodi, og der var hyldesttaler fra både den amerikanske ambassadør Carla Sands og Rødovres borgmester Erik Nielsen.

- Det er for vildt, lød det fra Lars Eller.

Det er den berømte arkitekt Arne Jacobsen, der har tegnet rådhuset og pladsen, og det var inspiration til den gave, som Rødovres borgmester overrakte til Lars Eller - nemlig et Arne Jacobsen-ur.

- Så kan du altid se, hvad klokken er slået i barndomsbyen Rødovre.

- Rødovre er et hjem for mig. Det er her, jeg har tilbragt så mange timer med ishockey, fra jeg var helt lille. Det har fyldt så meget hos mig, har givet mig så mange gode oplevelser og har haft så stor betydning i mit liv, sagde Lars Eller.

Og han vil gerne give noget tilbage til den by, der har formet ham. Derfor har han stiftet Lars Eller-legatet, der skal bruges til at støtte børn og unge i Rødovre, som gerne vil spille ishockey. Flere skal have muligheden for at kunne spille ishockey, selv om økonomien er lille. Som Lars Eller udtrykte det, så er ishockey også en relativ dyr sport.

Efter hyldesten på Rødovre Rådhusplads satte Lars Eller sig igen ind i den åbne amerikanerbil sammen med Stanley Cup-trofæet, og så gik optoget til Rødovre Skøjte Arena, hvor der var mere hyldest. Og selv om publikum blev svalet af inde i hallen, så var stemningen stadig glødende.

Lars Eller kom på isen til et tordnende bifald.

- Jeg kan ikke forestille mig noget bedre sted at placere Stanley Cup-trofæet. Det er på isen her, jeg har brugt så mange timer, sagde Lars Eller.

- Jeg er stolt over at være fra Rødovre, og det her er en fantastisk kulisse. Jeg er bare glad og stolt, tilføjede Lars Eller.

Han er ikke alene blevet historisk i dansk ishockey - og i dansk idræt. Han er også en fantastisk rollemodel, der ikke lige glemmer, hvor han kommer fra.

Så Lars Eller havde selv ønsket, at ungdomsspillerne i klubben fik mulighed for at få taget fotos med ham og med Stanley Cup-trofæet - for at inspirere, og for at vise, hvor langt man kan komme, også selv om man starter som lille i Rødovre.

Den nu 29-årige Lars Eller har fået sin ishockeyopdragelse i Rødovre Skøjte- og Ishockey Klub, hvor han var indtil han som 16-årig skiftede til svensk ishockey. Han kom til verdens hårdeste ishockeyliga - den nordamerikanske NHL - i 2009. Han har været i sin nuværende klub, Washington Capitals siden 2016.


Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk