20. september 2021
Broerne blev løftet på plads om natten for at genere trafikken mindst muligt. Foto: Hovedstadens Letbane
gallery icon

Se billedserie

Broerne blev løftet på plads om natten for at genere trafikken mindst muligt. Foto: Hovedstadens Letbane
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Tungt præcisionsarbejde om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Tungt præcisionsarbejde om natten
Vestegnen - 28. juli 2021 kl. 06:43

I weekenden nåede letbanebyggeriet i Glostrup en stor milepæl. Det skete, da to nye letbanebroer blev løftet på plads på Søndre Ringvej over jernbanesporene nær Glostrup Station.

Selve broelementerne er produceret af Danpro i Polen, hvorefter de er blevet transporteret til Danmark. Her er de blevet samlet, svejset og malet på byggepladsen ved Søndre Ringvej 37 i Brøndby og slutteligt transporteret til Glostrup i weekenden.

Broerne blev transporteret med det, man kalder for en særtransport, da de hver vejer den nette sum af 95 ton. Det kræver derfor to lastbiler for at fordele lasten og ikke belaste den eksisterende bro. Den samlede længde på transporten per bro var hele 85 meter, hvoraf broen kun udgjorde 40 meter. Efter ankomsten til Glostrup blev broerne løftet af lastbilerne og over jernbanesporene ved hjælp af to kraner.

Artiklen fortsætter under videoen

Video fra Hovedstadens Letbane

Da anlægsarbejde af denne størrelse kræver tid og præcision, blev arbejdet udført i nattetimerne i weekenden for at genere trafikken i Glostrup mindst muligt. Heldigvis gik arbejdet som forventet, og mandag morgen kl. 04.00 var alt igen tilbage til normalen.

Hovedstadens Letbane havde en fotograf på pletten for at forevige broløftene, så alle nu kan se, hvordan det foregik, da 2 gange 95 tons tunge stålbroer fandt deres plads i Glostrup.

Synes du, at kommunen er der for dig?