4. december 2020
Avedøreværket i Hvidovre er landets største kraftvarmeværk og leverer varme til store dele af Vestegnen. Et nyt lovforslag kan betyde, at nogle af værkets grønne investeringer kan blive ramt på pengepungen - og regningen ender hos forbrugerne. Foto: Kenn Thomsen
Avedøreværket i Hvidovre er landets største kraftvarmeværk og leverer varme til store dele af Vestegnen. Et nyt lovforslag kan betyde, at nogle af værkets grønne investeringer kan blive ramt på pengepungen - og regningen ender hos forbrugerne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi får måske alligevel dyrere varme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi får måske alligevel dyrere varme
Vestegnen - 06. december 2018 kl. 09:11
Af Stina Felby Egerup

Flere tusinde fjernvarmekunder på Vestegnen må alligevel forvente, at deres varme blive dyrere. Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) havde ellers - på opfordring fra blandt andre Socialdemokratiets Jens Joel - for nylig indkaldt Folketingets partier til nye forhandlinger om et lovforslag om biomasse.

Men den løsning, som ministeren havde med til mødet, og som regeringen anbefaler, giver ingen hjælpende hånd til varmekunderne på Vestegnen, lyder det fra Dansk Energi.

Med lovforslaget vil regeringen ændre på et tilskud til de kraftvarmeværker, der bruger biomasse, og derfor rammer lovforslaget Avedøreværket i Hvidovre hårdt, da man her har omstillet produktionen fra fossile brændsler til træpiller. Værket forsyner en stor del af Vestegnen med fjernvarme - og varmeregningen kan derfor stige med 300-400 kroner om året for kunder i blandt andet Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner, skriver DAGBLADET Roskilde.

Administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard, er ikke imponeret over ministerens løsning:

- Ministerens forslag er en gratis omgang og hjælper på ingen måde de mange tusinde varmekunder, der fortsat kan se frem til en ekstra regning. Læg dertil, at der er energiselskaber, som er gået forrest og har investeret i at få kul og gas ud af de danske byer i tiltro til stabile rammer. Deres investeringer bliver nu hårdt ramt på økonomien, siger han.

Lars Gullev, adm. direktør for Vestegnens Kraftvarmeselskab (VEKS) præsenterede for nylig Folketingets energiudvalg for de udfordringer, der rammer Avedøreværket. Og han understreger, at ministerens forslag ikke hjælper noget.

- Der er intet i det fremlagte ændringsforslag, som ændrer vores store økonomiske udfordringer vedrørende VEKS' investering i biomasse på Avedøreværket, siger han.

Lovforslaget er endnu ikke vedtaget, men forventes at blive forhandlet på plads inden for den næste uge.

Energiordfører for Socialdemokratiet, Jens Joel, bad under en debat i Folketingssalen for nylig ministeren om at finde en løsning:

- Vi vil have en ordning, som sikrer, at det ikke er varmeforbrugerne, der skal betale en uforholdsmæssig stor del af regningen for, at der bliver lavet om på de politiske signaler, sagde han.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?