24. april 2019
Mattias Tesfaye fik overrakt ordblindeprisen af tv-værten Bubber, der er ambassadør for Ordblindeforeningen.
Mattias Tesfaye fik overrakt ordblindeprisen af tv-værten Bubber, der er ambassadør for Ordblindeforeningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestegns-politiker modtager ordblindepris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestegns-politiker modtager ordblindepris
Vestegnen - 15. oktober 2018 kl. 16:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Mattias Tesfaye, der er valgt på Vestegnen, har netop fået overrakt Ordblindeprisen for 2018. Prisen uddeles af Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark. Prisen blev overrakt ved en ceremoni på Christiansborg af tv-værten Bubber, som er ambassadør for Ordblindeforeningen.

- Jeg er utrolig glad og stolt over at modtage prisen. Alt for mange børn med ordblindhed bliver i dag tabt i vores uddannelsessystem, fordi de ikke får den hjælp, de har behov for. Her har vi politikere et ansvar for at sikre bedre rettigheder for både børn og forældre, fortæller Mattias Tesfaye.

Baggrunden for prisen er blandt andet, at Mattias Tesfaye i 2015 var med til at få indført, at forældre nu har et retskrav på at få deres børn testet for ordblindhed. Det fortalte Mogens Schmidt, der er formand for Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark, i forbindelse med prisoverrækkelsen:

- Du stiller altid velvilligt op når vi kalder. Det sætter vi stor pris på. Du skal have ordblindeprisen for at være med til at give vores medlemmer en mulighed for at få deres barn testet for ordblindhed, og så selvfølgelig fordi du gør en forskel, sagde Mogens Schmidt.

Mogens Schmidt nævnte i sin tale også, at det faktisk en oplevelse på Vestegnen, som gjorde Mattias Tesfaye opmærksom på problemets omfang. Under et besøg på produktionsskolen på Avedøre stødte han ved et tilfælde ind i en stor gruppe af 16-17-årige elever, som var i gang med at blive testet for ordblindhed:

- Jeg var meget overrasket over, at så mange unge havde gået i folkeskole i så mange år uden at være blevet testet for ordblindhed. Da jeg skrev om min oplevelse på Facebook, væltede det ind med henvendelser fra forældre til børn, der havde fået afslag på en ordblindetest. Det fik selvfølgelig mine alarmklokker til at ringe, fortæller Mattias Tesfaye i dag.

Ordblindeprisen er tidligere gået til blandt andre fagforbundet 3F, vindmøllefabrikanten Vestas, forfatteren Sara Blædel og tv-værten Bubber.