2. juli 2020
»Livets reder« er det gennemgående kunstprojekt ved Vestegnens Kulturuge i år - som trækæmperne var det for nogle år siden. Her har kunstneren Veronica Hodges skabt en viberede i Rødovre. Foto: Per-Dyrby
»Livets reder« er det gennemgående kunstprojekt ved Vestegnens Kulturuge i år - som trækæmperne var det for nogle år siden. Her har kunstneren Veronica Hodges skabt en viberede i Rødovre. Foto: Per-Dyrby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestegnens Kulturuge: Flyv fra rede til rede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestegnens Kulturuge: Flyv fra rede til rede
Vestegnen - 07. september 2018 kl. 06:59
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne på Vestegnen - hvad enten de er børn, unge eller voksne - kan godt forberede sig på et bombardement af kultur og aktivitet.

arrow Læs også: Hvidovre-forfatter debuterer på eget forlag

Vestegnens Kulturuge er tilbage for 6. år i træk. Fredag den 7. september finder de første arrangementer sted, og så er der ellers gang i den til søndag den 16. september.

Programmet for Vestegnens Kulturuge

Vestegnens Kulturuge er et kulturfællesskab mellem seks kommuner på Vestegnen: Albertslund, Rødovre, Hvidovre, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup.

Ideen med Vestegnens Kulturuge er at tilbyde borgere på Vestegnen en hel uge med forskellige kulturoplevelser og aktiviteter på tværs af kommunegrænserne. Vestegnens Kulturuge skal fortælle en positiv historie om Vestegnen - både til de, som allerede bor her, og til de, som ikke selv oplever Vestegnen til daglig.

Mellem lys og skygge

Temaet for Vestegnens Kulturuge er i år »Mellem lys og skygge« - og det skal forstås bredt. Som det udtrykkes i det magasin, som er udgivet i forbindelse med Vestegnens Kulturuge:

»Solens stråler og nattens lamper lyser op på Vestegnen. Skyggerne træder frem. Livets lyse øjeblikke, en tilværelse i skyggen. Det lyse sind, lyssky handlinger og hurtigere end sin egen skygge. Lys og skygge: Hinandens forudsætning og modsætning.

Mellem lys og skygge ser på spillet mellem lys og skygge, men også på overgange fra en tilstand til en anden.

Vestegnens Kulturuge lyser op og kaster skygge.

Kom og leg med os
mellem lys og skygge.«

Programmet for Vestegnens Kulturuge

Seks kæmpestore reder

Temaet »Mellem lys og skygge« flugter fint med dette års gennemgående kunstprojekt »Livets reder« - skabt af kunstneren Veronica Hodges.

I hver af de seks kommuner har hun bygget en kæmpestor rede af grene, beregnet til seks forskellige fugle, klippet og samlet af papir.

Hver rede har sin egen fugl, der er valgt ud fra tilknytningen til den enkelte kommune. F.eks. viben, der yngler ved Damhussøen i Rødovre, eller svanen, der er en del af Vallensbæks byvåben.

Veronica Hodges er uddannet designer, har lavet scenografi til film og teater og kunstinstallationer i museer og offentlige rum. Fællesskab er hendes primære idé med »Livets reder«:

- Min ide med rederne er, at når man føler sig tryg i sin rede, så har man overskud til at række ud og være interesseret i andre folk, skabe forbindelser, øge integrationen og alt det der er brug for, for at få vores samfund til at fungere, fortæller hun.

Det er tanken, at man kan bevæge sig fra sin egen trygge, lokale rede, og rundt til de øvrige reder på Vestegnen. De er nemlig alle forskellige, og byder på nye oplevelser og steder.

Og hver gang bevæger man sig mellem lys og skygge - fra lyset uden for og ind i den mørke rede.

Der er ferniseringer på rederne kulturugen igennem, fx i Hvidovre lørdag den 8. september.

- Hodges har tidligere skabt nogle smukke værker, og jeg glæder mig til at se, hvad »Livets reder« vil give til Vestegnen, siger Helle Adelborg, formand for Vestegnens Kulturuge og borgmester i Hvidovre.

Det særlige ved »Livets reder« er, at de også vil kunne opleves, når Vestegnens Kulturuge er slut. Nøjagtig som trækæmperne stadig er et udflugtsmål.

Program for Vestegnens Kulturuge

Åbner Arken Walk

Der er meget mere kunst i løbet af Vestegnens Kulturuge.

Arken Walk er et projekt om en kunstrute fra Ishøj Station til kunstmuseet Arken. Arken Walk er en blanding af kunst, by og natur, og giver en 2,2 kilometer lang byvandring.

Projektet præsenteres den 12. september. Turen starter ved Ishøj Station klokken 17.00 og ender på kunstmuseet Arken med reception, og efterfølgende er der mulighed for at besøge museet.

Kunsten spreder sig også på bygningerne. For første gang nogensinde byder Vestegnens Kulturuge på et stort 3D lysshow på Taastrup Biblioteks facade på Domhuspladsen i Taastrup.

Når mørket sænker sig, bliver huset vakt til live. Showet fortolker historien om en af Danmarks største videnskabsmænd, Ole Rømer, som opdagede, at lyset har en hastighed. Showet kan første gang opleves den 13. september, og efterfølgende til og med den 16. september, alle aftener klokken 20.30.

Program på telefonen

Man kan hente det fuldstændige program, det flotte magasin og alle informationer om tid og sted på www.vestegnenskulturuge.dk

Hele programmet er digitalt og udkommer i form af en app, der kan downloades til både Iphone og Android. Se mere her

arrow Folkeklubben og folkekøkken på festdag
07. september 2018 kl. 17:31 Opdateret: kl. 07:04
arrow Fest for børn og familier
07. september 2018 kl. 15:48 Opdateret: kl. 07:03
arrow Kulturuge for de unge
07. september 2018 kl. 13:36 Opdateret: kl. 07:07
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?