3. juli 2020
Håndværkere fra Vestegnen støtter i uge 44 udsatte børn og unge fra lokalområdet i kampagen »En Hjælpende Hånd«. For håndværkeren/virksomheden er der to måder at støtte på. Håndværkeren kan selv donere 2500 kroner, hvilket svarer til en dagsløn eller  håndværkeren kan arbejde gratis for en kunde, og  kunden donerer så 2500 kroner og sammen støtter de kampagnen. 2500 kroner svarer til at et barn kan komme på en af Ungdommens Røde Kors? ferielejre i en hel uge. PR-foto
Håndværkere fra Vestegnen støtter i uge 44 udsatte børn og unge fra lokalområdet i kampagen »En Hjælpende Hånd«. For håndværkeren/virksomheden er der to måder at støtte på. Håndværkeren kan selv donere 2500 kroner, hvilket svarer til en dagsløn eller håndværkeren kan arbejde gratis for en kunde, og kunden donerer så 2500 kroner og sammen støtter de kampagnen. 2500 kroner svarer til at et barn kan komme på en af Ungdommens Røde Kors? ferielejre i en hel uge. PR-foto
Foto: SeanShot/Getty Images
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestegnen giver en hjælpende hånd til udsatte børn og unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestegnen giver en hjælpende hånd til udsatte børn og unge
Vestegnen - 29. oktober 2016 kl. 10:16
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I uge 46 lancerer Ungdommens Røde Kors en ny landsdækkende indsamlingskampagne under overskriften »En Hjælpende Hånd«. Med hjælp fra landets håndværkere skal kampagnen give udsatte børn og unge i Danmark støtte til en bedre fremtid.

På Vestegnen møder kampagnen opbakning, hvor i alt fire håndværkervirksomheder fra tre forskellige kommuner har tilmeldt sig initiativet - men der er fortsat brug for hjælp.

I Danmark er der en lang tradition for, at håndværkere rækker hånden ud til unge i deres lokalsamfund. Men stadig flere børn og unge oplever i dag følelsen af at stå alene uden tætte sociale relationer - de vokser op uden adgang til den nødvendige støtte i hverdagen, som de har brug for. Derfor opfordrer Ungdommens Røde Kors nu alle Danmarks håndværkere til at gå sammen om at gøre en forskel og give en håndsrækning ved at donere en dagsløn til Ungdommens Røde Kors' aktiviteter i netop deres lokalområder.

På Vestegnen udbydes en række aktiviteter, hvor børn og unge - gennem bl.a. lektiecaféer, mentorordninger og sportsaktiviteter - får succesoplevelser, øget selvtillid og gode venskaber.

Kampagnen fungerer som Operation Dagsværk for landets håndværkere, hvor man som håndværker kan 'sælge' en eller flere dages arbejde til en nuværende eller ny, potentiel kunde. Beløbet og afregningen for det udførte arbejde donerer kunden efterfølgende til »En Hjælpende Hånd«-kampagnen i håndværkerens navn.

På den måde går håndværker og kunde sammen om at give et barn fra deres eget lokalsamfund et helt år i et af Ungdommens Røde Kors' aktiviteter, hvor barnet bliver en del af et positivt fællesskab og får støtte og læring til en bedre fremtid.

Ungdommens Røde Kors arbejder for at bekæmpe social udsathed blandt børn og unge i Danmark, og kampagnen møder opbakning hos flere håndværkervirksomheder på Vestegnen.

Det er blandt andet i Glostrup, hvor virksomheden CG Jensen A/S har tilmeldt sig initiativet:

»Vi vil gerne støtte op om lokale tiltag, og ved at bidrage til kampagnen kan vi se, hvad pengene konkret går til i vores lokalsamfund, nemlig; ferierejser, lektiecaféer og mentorstøtte. Det er ting, som er vigtige for CG Jensen, og derfor støtter vi kampagnen,« siger byggeleder hos CG Jensen A/S, Sabine Svendsen, og fortsætter.

»Vi opfordrer samtidig alle, som har midlerne, til at give en lille håndsrækning til børn og unge, der har en svær dagligdag, og som ikke selv kan gøre for det.«

To virksomheder i Glostrup, en i Ishøj og en i Solrød har indtil videre tilmeldt sig kampagnen, og man kan stadig nå at melde sig til.

Formålet med kampagnen er udover oruden at indsamle penge til aktiviteter, skal kampagnen vise, at særligt håndværkere er en ressourcestærk gruppe, når det handler om at engagere sig, gøre en forskel og tage socialt ansvar.

Om »En Hjælpende hånd«
  • I uge 46 går det løs, og der er brug for flere håndværkere, så endnu flere udsatte børn og unge kan få den støtte, de har brug for. Fra den 14. til 20. november sætter Ungdommens Røde Kors spot på »En Hjælpende Hånd« i hele Danmark.

  • Som håndværker og håndværkervirksomhed tilmelder man sig på www.giv1hånd.dk. Her kan man læse mere om, hvordan man støtter, og hvad man som håndværker får ud af at deltage.
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?