3. marts 2021
Susanne og Jens Østergaard har brugt mere end et halvt år på forberedelserne - og benene er gode.
gallery icon

Se billedserie

Susanne og Jens Østergaard har brugt mere end et halvt år på forberedelserne - og benene er gode.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestegnen cykler mod Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestegnen cykler mod Paris
Vestegnen - 27. juni 2019 kl. 06:45
Af Peter Erlitz

På lørdag sendes Team Rynkeby Vestegnen af sted fra fanzonen på Brøndby Stadion. Alle kan være med til at sende »Rynkerne« godt af sted og samtidig få en festlig dag med aktiviteter for både børn og voksne.

arrow Læs også: Millioner til alvorligt syge børn

Efter måneders forberedelse er ryttere og servicefolk i Team Rynkeby Vestegnen klar til at give den gas. I den gode sags tjeneste skal rytterne tilbagelægge den cirka 1200 kilometer lange tur til Paris.

Og det hele starter på lørdag 29. juni klokken 10 ved fanzonen på Brøndby Stadion, hvor der er lagt op til en festlig formiddag for børn og voksne.

Team Rynkeby handler om at samle penge ind til kritisk syge børn - blandt andet bliver der hvert år doneret millioner af kroner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Indtægterne går ubeskåret til de syge børn og deres familier - deltagerne på Team Rynkeby-holdet får, populært sagt, ikke noget foræret.

De skal selv betale for at være med, Deltagerbetalingen skal blandt andet dække udgifterne til racercykel, cykeltøj, hoteller og mad, og hjemtransport fra Paris. Desuden kan der komme ekstra udgifter, fx til yderligere udstyr.

Samtidig skal »Rynkerne«, som deltagerne populært kaldes, også gøre en aktiv indsats for at skaffe sponsorer til holdet.

Kom til Vestegns-event

Nu kulminerer de mange måneders forberedelser med en stor Vestegns-event i fanzonen på Brøndby Stadion.

Lørdag 29. juni klokken 8 åbner fanzonen. Her vil den cykelkyndige journalist og nyhedsvært Dennis Ritter være konferencier.

Der er musik ved DJ Kristian Luc og morgenbrød fra Guldbageren i Brøndbyøster. Kl. 8.30 byder Brøndby-direktør Ole Palmå og Brøndby-borgmester Kent Magelund - der selv er en af rytterne på Team Rynkeby Vestegnen - velkommen.

Klokken 10 sendes rytterne af sted mod Paris.

Aktiviteterne fortsætter dog. Fra kl. 10.30 er der mulighed for at få en rundvisning på Brøndby Stadion, der er musik, og man kan gå på opdagelse blandt de mange stadepladser.

Alle er velkomne til at kigge forbi og give Team Rynkeby Vestegnen den bedst mulige start.

Brøndby IF bakker op

Brøndby IF har bakket op om Team Rynkeby Vestegnen ved at stille fanzonen til rådighed - i den gode sags tjeneste.

- For det første er det en rigtig god sag, som det er værd at bakke op om. Desuden har man for første gang et Team Rynkeby Vestegnen-hold, og hvad er mere nærliggende end at sende holdet af sted fra Vestegnens stolthed - Brøndby Stadion. Jeg håber, at vi sammen med Team Rynkeby Vestegnen kan skabe en Vestegns-event, hvor vi får sendt holdet godt af sted, og hvor både ryttere og publikum får en god oplevelse, lyder det fra Brøndby IF-direktør Ole Palmå.

Gode ben

Blandt rytterne på Team Rynkeby Vestegnen er Susanne og Jens Østergaard fra Hundige.

De har knoklet først på spinningcykler i fitnesscentret og siden på de gule racercykler på landevejene, for at komme i form til turen. Da de startede var cykelerfaringen på niveau med en tur til bageren, i dag er de i topform til den 1200 kilometer lange tur.

- Det går rigtig godt, og vi er ikke bekymrede over at skulle af sted. Vi kan virkelig mærke, at benene er styrket under træningen, fortæller Susanne Østergaard.

- Forleden var vi ude at køre 170 kilometer, og det gik rigtig godt, tilføjer hun.

Det eneste Susanne og Jens tænker lidt over, er de bakker, som de skal over på vejen til Paris.

- Men det skal nok gå. Nu glæder vi os bare til turen og oplevelserne og fællesskabet på vejen, siger Susanne.

Ved deltagelsen på Team Rynkeby Vestegnen ønsker Susanne og Jens Østergaard at gøre en forskel. Motivationen er at kunne støtte det gode formål, hvor man hjælper børn med kritiske sygdomme ved i bogstaveligste, fysisk forstand for at yde noget.

Lørdag den 29. juni er der mulighed for at sende Susanne og Jens og de øvrige »Rynker« godt af sted fra Brøndby Stadion.

arrow Billeder: Vestegnens »Rynker« er på vej mod Paris
29. juni 2019 kl. 11:37 Opdateret: kl. 11:37
arrow De vigtige vandbærere
02. juni 2019 kl. 14:48 Opdateret: kl. 15:13
arrow »Rynkerne« skal lære at cykle i flok
27. april 2019 kl. 14:59 Opdateret: kl. 14:59
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?