20. januar 2018
Deltagerne i venskabsby-træffet prøvede blandt andet »Cykling uden alders« rickshaws på kommunens cykelstier.
gallery icon

Se billedserie

Deltagerne i venskabsby-træffet prøvede blandt andet »Cykling uden alders« rickshaws på kommunens cykelstier.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venskabsbyer så på mangfoldighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venskabsbyer så på mangfoldighed
Vestegnen - 17. maj 2017 kl. 10:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ishøjs venskabsbyer fra Sverige, Tyskland og Holland deltog fornylig i et venskabsbytræf i Ishøj. Temaet var mangfoldighed og Ishøjs håndtering af det multietniske samfund gav gæsterne stof til eftertanke.

Ishøj viste sig fra sin bedste side og i solskin, da kommunen over to dage bød besøgende fra venskabsbyerne til træf. De besøgende kom fra Svedala og Haninge i Sverige, Bad Salzungen i Tyskland og Waalre i Holland.

Med mangfoldighed som tema kom de besøgende rundt i kommunens institutioner, kulturliv og aktivitetscentre og fik dermed et fint indtryk af kommunens høje aktivitetsniveau og mange gode tilbud. Der var meget at vise frem og Ishøjs håndtering af det multietniske samfund gav stof til eftertanke hos gæsterne.

Siden 1986 har Ishøjs venskabsbysamarbejde skabt venskaber på tværs af grænser. Ishøj har i dag seks venskabsbyer, hvoraf de fire i år havde fundet vej til Ishøjs venskabsbytræf. Idéen med venskabsbysamarbejdet er at skabe forbindelser til andre byer i Europa. Det styrker foreningslivet og giver kommunens ansatte nyt perspektiv på faglige emner.

Under besøget fik gæsterne blandt andet set medborgerhuset »Glashuset« i Vejleåparken, hvor de hørte om helhedsplanens mange tilbud og aktiviteter lige fra økonomisk rådgivning, folkekøkken, Urban Academy's danseskole for unge og integrationsprojektet »I tråd med verden«.

I børnehaven Piletræet mødte gæsterne nogle af Ishøjs mindste borgere. Her imponerede især den tidlige sprogindsats og projektet »Leg for livet«, der giver mere bevægelse i børnenes hverdag og dermed en bedre sundhedsprofil.

På Gildbroskolen var det især arbejdet med inklusion, differentieret undervisning og plads til mangfoldighed, der gjorde indtryk. Gæsterne lagde også mærke til skolens indbydende faciliteter og de dejlige lyse og velholdte rum.

Der blev også tid til et kort visit på Ishøj Ungdomsskole. Her blev gæsterne mødt af et par meget engagerede og imødekommende unge fra Ishøj Ungeråd. Der blev fortalt om ungdomsskolens arbejde for at give de unge medbestemmelse og det blev tydeligt, at de unge kan meget selv, hvis de bliver mødt med tillid og respekt.

Ishøjs venskabsbyer fik desuden besøgt det nye aktivitetscenter Egely, Mevlana Moské og Vejleå Kirke, samt set udstillingen »Gys! er den levende?« på Arken.

Første dag sluttede af med vind i håret med en tur på »Cykling uden alders« rickshaws på kommunens cykelstier.

Ishøjs venskabsbysamarbejde kommer også i særdeleshed til gavn for det lokale foreningsliv. Hvert år tager flere foreninger på udvekslingsbesøg i Ishøjs venskabsbyer og inviterer ligeledes et lige så stort antal besøgende udefra til foreningsarrangementer i Ishøj.

Man kan læse mere om Ishøjs venskabsbyer på kommunens hjemmeside: www.ishoj.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk