5. august 2021
Livredderne holder opsyn på strandene i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige.
Livredderne holder opsyn på strandene i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varme på stranden: Her er de gode råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varme på stranden: Her er de gode råd
Vestegnen - 13. juli 2021 kl. 12:54

Der venter en uge med masser af varme, og mange børn og voksne vil søge til stranden for at få en svalende dukkert.

Trygfondens kystlivreddere holder øje på strandene i Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Hundige, og herfra er opfordringen, at man bader mellem de rød-gule flag, hvor livredderne holder opsyn. Samtidig er det vigtigt at huske godt med både væske og solcreme.

- Vi har mange dejlige og brede strande i Danmark, og man kan sagtens sprede sig godt ud på de lange strækninger og dermed holde afstand og tage hensyn til hinanden. Men når man skal i vandet, så søg hen i livredderzonen og bad mellem de rød-gule flag i strandkanten. Her holder livredderne hele tiden øje med, hvad der sker, siger René Højer, programchef i Trygfonden.

Tager man på stranden, anbefaler livredderne også at huske rigeligt med drikkevarer, så man undgår dehydrering. På meget varme dage har livredderne flere gange oplevet, at badegæster får brug for hjælp, fordi de er overophedede og afkræftede.

- Når det er varmt, mærker man ikke altid tørst og sult, som man plejer. Men kroppen har stadig brug for energi, og det er utrolig vigtigt, at du får nok væske, så gør som livredderne og tag en god madpakke med frugt, en sandwich og rigeligt med vand med i strandtasken og suppler gerne med saft, juice eller sodavand. Så har du kræfter til at gå i vandet og får en sjovere oplevelse. Husk også, at med det gode vejr følger mange mennesker, så hold ekstra godt øje med børnene, hvis de er med på stranden, lyder det fra Lasse Serup Jensby, driftsleder i Trygfonden Kystlivredning.

Artiklen fortsætter under boksen

- Et godt råd er også at tage en pause fra solen indimellem. Søg skygge under en parasol eller gå en tur op til ishuset. Og husk så endelig at smøre rigeligt med solcreme på, så du undgår solskoldninger, tilføjer Lasse Serup Jensby.

Den forløbne uge havde livredderne i Strandparken ikke nogen livreddende aktioner, men der var flere førstehjælpsaktioner. Her er tallene for de enkelte strande:

Vallensbæk: 0 livreddende aktioner, 0 førstehjælpsaktioner, 18 forebyggende aktioner og 84 oplysende indsatser.

Brøndby: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner, 15 forebyggende aktioner og 144 oplysende indsatser.

Ishøj: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 112 oplysende indsatser.

Hundige: 0 livreddende aktioner, 0 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 82 oplysende indsatser.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?